DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Χριστοφιλοπούλου: Αλλαγές στο ΑΣΕΠ – Αντίδραση ΠΕΑ (07.03.2010)

07.03.2010 Συνέντευξη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έδωσε σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου (πατήστε εδώ). Για το θέμα του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ανέφερε συγκεκριμένα:

* Θα γίνουν αλλαγές και στο μελλοντικό ΑΣΕΠ;

- Ακολουθεί κι αυτό τη φιλοσοφία του νέου σχολείου, θα αυξηθεί το παιδαγωγικό μέρος στις εξετάσεις και θα μειωθεί το κομμάτι της γνώσης. Ίσως να υπάρξει κι ένα κομμάτι καθαρά ψυχομετρικό. Οι εκπαιδευτικοί είναι πάνω από όλα λειτουργοί με αποστολή, όχι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι.

* Επιτυχόντες ναι, διοριστέοι όχι. Γιατί;

- Θα το καταργήσουμε. Είναι άδικο αυτό που ισχύει σήμερα. Όταν περάσει κάποιος το ΑΣΕΠ πρέπει να κατοχυρώνει για ένα εύλογο διάστημα δικαίωμα διορισμού. Πρέπει βέβαια με κάποιον τρόπο να μένει ενεργός στην εκπαίδευση, είτε ως ωρομίσθιος, είτε στην ιδιωτική, είτε στη δημόσια εκπαίδευση.

* Πώς θα γίνει αυτό;

- Θα αλλάξουμε τη συγκρότηση των πινάκων μόλις παρέλθει το σύντομο μεταβατικό διάστημα που θα θεσμοθετήσουμε. Οι πίνακες θα είναι ενιαίοι, δεν θα υπάρχει 60-40 κι από αυτούς θα διορίζονται όλοι κατά σειρά.

* Μήπως φτιάξουμε έτσι μια άλλου είδους επετηρίδα;

- Όχι. Θα βάλουμε ένα όριο, 5 ή 10 χρόνια, και στο διάστημα αυτό θα πρέπει ο εκπαιδευτικός να έχει εργαστεί σε σχολείο και βεβαίως όλη η προϋπηρεσία του, ακόμη και η μία ώρα, θα προσμετρείται.07.03.2010 Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών (Π.Ε.Α)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Α.)
ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ 6 & ΕΜΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ
ΑΘΗΝΑ, 10678
ΤΗΛ.: 6976430602, 6944987985, 6977444386
http://www.anaplirotes.gr, e-mail: pea@otenet.gr                                             
Αρ. Πρωτ.: 713
                                                                                Αθήνα, 06/03/2010
 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 
Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί περιμέναμε εδώ και 5 μήνες από την Υπουργό να ανακοινώσει το «περίφημο» πολυνομοσχέδιο. Πάνω από 30.000 μαχόμενοι εκπαιδευτικοί υπομέναμε και ανεχόμασταν τις διαρροές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στόχο είχαν την τρομοκράτησή μας. Διατηρούσαμε την ψυχραιμία μας απέναντι στην αναβλητικότητα και την απροθυμία της  Υπουργού κας Διαμαντοπούλου να συναντηθεί με εκπροσώπους μας. Είχαμε την ελπίδα ότι η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θα αντιλαμβανόταν τη δεινή θέση στην οποία μας έχει φέρει, χωρίς αιτία και θα προέβαινε σε ανακοινώσεις που θα ήταν τουλάχιστον εποικοδομητικές για το σύνολο των εκπαιδευτικών.
 
Αντίθετα και κατά παράβαση οποιασδήποτε ηθικής επιταγής, οι ανακοινώσεις της Υπουργού ανέτρεψαν κάθε προσδοκία. Με επισημάνσεις θεωρητικού τύπου, ανεφάρμοστες – καθώς φαίνεται με βάση τα οικονομικά δεδομένα – προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το ουσιαστικό θέμα της στέρησης του κεκτημένου δικαιώματος του μόνιμου διορισμού των εκπαιδευτικών, που βρίσκονται και προσφέρουν εδώ και  πολλά χρόνια στο δημόσιο σχολείο, που ζουν τα καθημερινά προβλήματα των μαθητών, που έχουν επιτύχει σε έναν τουλάχιστον από τους διαγωνισμούς  του Α.Σ.Ε.Π., που έχουν αποκτήσει προϋπηρεσία επιτελώντας το έργο τους με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια.
 
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!  ΤΩΡΑ  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την σταδιακή απορρόφηση όλων των εκπαιδευτικών που θα είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες τον Ιούλιο του 2010, είτε με το ισχύον σύστημα προσλήψεων είτε μέσω ρυθμίσεων  στις οποίες κυρίαρχο ρόλο θα έχει η αποκτηθείσα προϋπηρεσία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την πρόσληψη όσων συμπληρώνουν τον Ιούλιο του 2010 προϋπηρεσία 24 μηνών και άνω και διαθέτουν επιτυχία σε οποιονδήποτε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την πρόσληψη όσων βρίσκονται εγγεγραμμένοι στον πίνακα του 30μηνου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η επιτυχία σε έναν οποιονδήποτε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ να αποτελεί ικανό προσόν για τον μόνιμο διορισμό του εκπαιδευτικού και να μην απαιτείται  επανάληψή της.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ουσιαστικές και όχι προσχηματικές λύσεις στα προβλήματα που μας έχουν δημιουργήσει όσοι διαχειρίζονται τις τύχες μας.
 
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

                                        Για το Δ.Σ.
              
   Η Πρόεδρος                                        Η Γραμματέας

Δουλγεράκη Αθηνά                             Παντζαρτζή Ευανθία