DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Μ.Ω.! Αντιδράσεις από ΔΟΕ & ΟΛΜΕ - Να λυθεί άμεσα το ζήτημα ζητά το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης (12.11.2010)

12.11.2010 Ευρύτερες αντιδράσεις και τη διάθεση να αντιμετωπιστεί συλλογικά από όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους και τα συνδικάτα της εκπαίδευσης δημιουργεί το θέμα με τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των Αμω, που προσλαμβάνονται μέσω του ΕΣΠΑ.

Αναδημοσιεύουμε ένα απόσπασμα από το μήνυμα που έστειλε το ΔΣ του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε καθώς και σχετικές ανακοινώσεις των Διοικητικών Συμβουλίων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. θα ενημερώνει μέσω της ιστοσελίδας της Πανελλήνιας Ένωσης - www.deutsch.gr - για όλες τις εξελίξεις πάνω στο θέμα και τις ενδεχόμενες κινητοποιήσεις, αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δε λύσει άμεσα το θέμα που προέκυψε.

---------- Προωθημένο μήνυμα ----------
Από: Theodora Gassiali
Ημερομηνία: 11 Νοεμβρίου 2010 6:18 μ.μ.
Θέμα: FW: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΜΟΙΒΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ - ΟΔΗΓΟΣ
Προς: apelf@hotmail.com, info@apf.gr, apfl@otenet.gr, info@deutsch.gr, athen@deutsch.gr, pekap@pekap.gr, sepdem@freemail.gr, sepdem@gmail.com, secretariat@computer-engineers.gr, info@e-tee.org.gr

Π.Ε.ΣΥ.Θ. - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ
Συνάδελφοι,
Σας αποστέλλουμε τον οδηγό που περιλαμβάνει τις παραμέτρους, τους όρους, τα παρουσιολόγια και την σύμβαση, βάση των οποίων προσλαμβανόμαστε για το πρόγραμμα της αισθητικής αγωγής στα 800 δημοτικά σχολεία. Μια προσεκτική ανάγνωση αναδεικνύει την πιθανότητα να αμειβόμαστε όχι με βάση τον μήνα υπηρεσίας αλλά τις ημέρες!
Το ζήτημα αφορά όλους τους κλάδους και όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε για να έχει αποτέλεσμα! Δεν έχει καμία σημασία ποιος είναι ο άμεσα θιγόμενος. Αν καθιερωθεί ο θεσμός της ημερομισθίας είναι ζήτημα χρόνου να επηρεάσει όλες τις ειδικότητες! Ας ξεσηκωθούμε επιτέλους απέναντι σε αυτό τον υποβιβασμό ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας! Ας συνεργαστούν όλοι οι σύλλογοι αποφοίτων με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ώστε να ακολουθηθεί μια κοινή πορεία!ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
www.doe.gr
Aρ. Πρωτ. 1432
Αθήνα 10/11/2010
Θέμα: Πληρωμή αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ, με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων σχετικά με τις αποδοχές των αναπληρωτών που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ, σας ενημερώνει για τα εξής:
1. Κατά τη συνάντηση που είχε το Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στις 25/10/2010, έθεσε το θέμα και έλαβε την κατηγορηματική διαβεβαίωση από την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου ότι οι αποδοχές των συναδέλφων που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ θα είναι ακριβώς ίδιες με τις αποδοχές των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται από τον τακτικό προϋπολογισμό, ο δε Γ. Γραμματέας κ. Κουλαϊδής στην ίδια συνάντηση ανακοίνωσε ότι η πρώτη πληρωμή θα γίνει στα μέσα Νοέμβρη 2010 και οι συνάδελφοι θα πληρώνονται τακτικά κάθε μήνα, όπως και οι υπόλοιποι.
2. Στις 5/11/2010 εξεδόθη από το Υπουργείο Παιδείας η υπ. αριθμ. πρωτοκόλλου 8957/5-11-2010 εγκύκλιος η οποία για το θέμα αναφέρει: «...τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ είναι αντίστοιχα με εκείνα των αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου των αντίστοιχων ειδικοτήτων που αμείβονται από τον τακτικό προϋπολογισμό.»
3. Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της ΔΟΕ παρακολουθεί στενά το θέμα και θα αντιδράσει δυναμικά εάν υπάρξει οποιαδήποτε δυσμενής εξέλιξη.Ο.Λ.Μ.Ε.
www.olme.gr
Αθήνα, 10/11/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Για τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ
Η ΟΛΜΕ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στην πρόσληψη αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ. Μια τέτοια σχέση εργασίας, με βάση τη σχετική σύμβαση, μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε ημερομίσθιους, καθώς ζητείται από τους Διευθυντές να βεβαιώσουν πόσες μέρες διδασκαλίας πραγματοποιήθηκαν από κάθε εκπαιδευτικό, για να υπολογιστούν οι μηνιαίες αποδοχές του.
Λαμβάνοντας επιπρόσθετα υπόψη ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις, οι πληρωμές έγιναν με τη λήξη του προγράμματος και όχι σε μηνιαία βάση, ζητάμε:
- Να σταματήσουν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ και
- Να μετατραπούν τώρα οι όποιες συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ σε συμβάσεις κανονικών αναπληρωτών.


25.10.2010
Όπως αποκαλύπτουν συνάδελφοι ΠΕ07 που αποδέχτηκαν τελικά την πρόσληψή τους ως Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπ/σης ζητούν τη συμπλήρωση μηνιαίων καταστάσεων από τις οποίες λείπουν οι Αργίες (π.χ. 28η Οκτώβρη, η 17η Νοέμβρη) καθώς και οι 15 μέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα! Πρόκειται λοιπόν για πραγματική εξαπάτηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών (από τους οποίους οι 517 είναι της Γερμανικής) καθώς ο νέος αυτός τύπος εκπαιδευτικού καλείται ψευδεπίγραφα «Αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου», ενώ στην πραγματικότητα απολαμβάνουν καθεστώς ωρομισθίου 14 ωρών και μάλιστα αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους!

Καλούμε τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες να πάρουν θέση στο ζήτημα.

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.

----------------
Ποιός τελικά λέει ψέματα;

Μηνιαίο Παρουσιολόγιο για τους Αμω

Βεβαίωση Ωρών Διδασκαλίας για τους Αμω

Οδηγός υλοποίησης της Πράξης «Νέο Σχολείο (Σχολείο 21ου αιώνα)»

Άρθρο Αντώνη Παζάλου στο aktuell (τεύχος 26)