DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου: Να διδάσκεται η β’ ξένη γλώσσα χωρίς τον περιορισμό της «πλειοψηφίας του τμήματος» - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα (28.05.2016)


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καλλιθέας – Μοσχάτου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, έξω από τη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας (Λασκαρίδου & Φιλαρέτου) στις 6:30 μ.μ. όπου θα μιλήσει ο υπουργός Παιδείας. Ξέρουμε πολύ καλά τι θα πει ο υπουργός...

Θα μιλήσει:
Για τους 7000 εκπαιδευτικούς που πετιούνται στον κάδο των περισσευμάτων της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής και ουσιαστικά απολύονται, μετά από χρόνια δουλειάς στο δημόσιο σχολείο...
Για τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές που πετιούνται έξω από το ολοήμερο σχολείο...
Για τα εκατοντάδες τμήματα Νηπιαγωγείων που οδηγούνται σε κλείσιμο, μετά τις κυβερνητικές τροπολογίες για τα νηπιαγωγεία...
Για τους χιλιάδες μαθητές με ειδικά προβλήματα που μένουν χωρίς παράλληλη στήριξη και υποστήριξη Ειδικής Αγωγής...
Για τη χρηματοδότηση της παιδείας που έχει φτάσει σε μηδενικά ποσοστά του προϋπολογισμού, ενώ ταυτόχρονα ο υπουργός και η νεοφιλελεύθερη παρέα του μιλάνε για «αυτονομία» στη χρηματοδότηση των σχολείων και φτιάχνουν μια παιδεία πάνω σε κονδύλια ΕΣΠΑ, με όλες τις απαιτήσεις του ΟΟΣΑ σε εξέλιξη...
Θα μιλήσει για τις μεσοπρόθεσμες συμφωνίες της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ
για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης στην εκπαίδευση, δηλαδή της κατάταξης των σχολείων και των μαθητών τους, για τον «εξορθολογισμό» των ωρών και των μαθητών ανά τμήμα, που θα φέρουν ένα ακόμη κύμα περικοπών, συμπτύξεων και συγχωνεύσεων...
Όλα αυτά που θα πει ο υπουργός, αποτελούν κήρυξη πολέμου ενάντια στους μαθητές, τους γονείς τους εκπαιδευτικούς. Αυτός ο υπουργός δεν είναι της παιδείας. Είναι υπουργός των περικοπών, υπουργός των απολύσεων, υπουργός της ανεργίας.
Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενους και τους συναδέλφους μας, συντεταγμένα, μαζικά και ενωτικά να απαντήσουμε με τα αιτήματα και τα συνθήματά μας.
Δεν θα περιορίσουμε τις διεκδικήσεις μας διαχειριζόμενοι τις περικοπές. Δεν θα περιορίσουμε τις διεκδικήσεις μας στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και των απαιτήσεων του ΟΟΣΑ. Θα διεκδικήσουμε τώρα ένα σχολείο ζωντανό, δημιουργικό, ένα σχολειό της μορφωτικής ισότητας και της κριτικής σκέψης, ένα σχολείο που χρειάζονται περισσότεροι εκπαιδευτικοί και ουσιαστικές δομές και υποδομές, ένα σχολείο που απαιτεί χρηματοδότηση στο ύψος του 15%  για την παιδεία. Ένα σχολείο που δε θα βάζει τους γονείς να πληρώνουν, αλλά θα προσφέρει δωρεάν όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές.
Δηλώνουμε καθαρά ότι το δημόσιο σχολείο δεν μπορεί να είναι ούτε φτηνό, ούτε ευέλικτο εργασιακά, ούτε αγοραίο, ούτε κατακερματισμένο. Αυτό το σχολείο διαμορφώνει ο υπουργός των περικοπών, συνεχίζοντας επάξια το καταστροφικό έργο των προκατόχων του κ.κ. Διαμαντοπούλου και Λοβέρδου.
Η υπουργική απόφαση για τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου», απέδειξε με τον πιο εμφατικό και τραγικό τρόπο τον προσχηματικό χαρακτήρα του «εθνικού διαλόγου για την παιδεία». Απέδειξε ότι ο μόνος διάλογος που έκανε η κυβέρνηση για την Παιδεία, ήταν διάλογος με τον ΟΟΣΑ και τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σε αυτή την παρωδία, οι δανειστές έδιναν εντολές και το Υπουργείο υλοποιούσε...
Βασικό κριτήριο της κυβέρνησης για την εφαρμογή του «νέου» σχολείου είναι οι μνημονιακές οικονομικές δεσμεύσεις. Δηλαδή οι σφοδρές περικοπές σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και χρηματοδότηση. Οι μηδενικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Κριτήριό τους δεν είναι οι ανάγκες των μαθητών, αλλά οι ανάγκες των δανειστών. Κριτήριό τους δεν είναι η σταθερή εργασία, αλλά η εργασιακή ευελιξία και ομηρία.
Οι κεντρικές επιλογές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής είναι η απαλλαγή του κράτους από τις δαπάνες για την εκπαίδευση, η ευέλικτη σχέση υποταγής της εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας, ο ανταγωνισμός των σχολικών μονάδων – των εκπαιδευτικών – των μαθητών, η δημιουργία μηχανισμών συγκρισιμότητας και κατάταξης, η διαφοροποίηση προγραμμάτων και σχολείων.
Εμείς ως εκπαιδευτικοί, επειδή σεβόμαστε τη δουλειά μας και τους μαθητές μας, επειδή σεβόμαστε το χρέος μας απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους, δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθούν αυτές οι επιλογές.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΜΑΪΟΥ στις 6:30 μ.μ.
στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αγωνιζόμαστε για:
Άμεση απόσυρση της Υπουργικής απόφασης για το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου και όλων των εγκυκλίων και τροπολογιών για τα νηπιαγωγεία, την ειδική αγωγή, την κατάργηση ενισχυτικής διδασκαλίας και της παράλληλης στήριξης.
Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών.
Απορρόφηση και διορισμός των αναπληρωτών – κανένας/καμιά συνάδελφος να μην χάσει τη δουλειά του.
Δημιουργία οργανικών θέσεων για τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών.
Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού.
Να γίνουν αποδεκτές όλες οι αιτήσεις εγγραφής μαθητών στο ολοήμερο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να λειτουργήσει στα δημοτικά σχολεία η πρωινή ζώνη, όπου υπάρχουν αιτήσεις.
Να διδάσκεται η β’ ξένη γλώσσα χωρίς τον περιορισμό της «πλειοψηφίας του τμήματος» και με ελάχιστο αριθμό για τη συγκρότηση τμήματος τους 7 μαθητές.
Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.
Λέμε όχι στο μνημονιακό σχολείο είτε με την παλιά είτε με τη νέα του μορφή. Όχι στο φθηνό και ευέλικτο σχολείο της αγοράς, του κατακερματισμού της γνώσης και των αντικειμένων, των ταξικών φραγμών.
Αγωνιζόμαστε για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και ενιαίο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό δωδεκάχρονο σχολείο, για το σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών.

Το Δ.Σ.

Καλλιθέα, 28 Μαΐου 2016