DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

ΣEΠΕ Αμαρουσίου: Κινητοποίηση για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων την Τετάρτη 25-10-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

« Διεκδικούμε την άμεση σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα όλων των ειδικοτήτων που διδάσκονται στην Π. Ε. – ΟΧΙ στη συνέχιση του καθεστώτος ομηρίας – εξαίρεσης που βιώνουν οι μεταταχθέντες από τη δευτεροβάθμια εκπ/ση συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων από το 2013 έως σήμερα – Σταθερή και μόνιμη εργασία με σταθερό και μόνιμο προσωπικό σε όλη τη Δημόσια Εκπαίδευση – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ Αττικής (Τσόχα 15, Αθήνα) ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 – 10 – 2017 στις 14:00 ».

Με τη συμμετοχή συναδέλφων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων – μελών του συλλόγου μας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 στις 14:00 παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας και σύσκεψη των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων – μελών του συλλόγου μας, που είχε καλέσει το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Αμαρουσίου τη Δευτέρα 16 – 10 – 2017 στις 19:00 στο 8ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων (που είχε κατατεθεί και στον Δ/ντήΠρ. Εκπ/σης Β΄ Αθήνας κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας της 12 – 10 – 2017) και αποφασίστηκε να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις μας για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων με παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής (Τσόχα 15, Αθήνα) την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 – 10 – 2017 στις 14:00. Για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας προκηρύσσουμε δίωρη (διευκολυντική) στάση εργασίας για τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις δύο πρώτες του απογευματινού κύκλου.

Καλούμε και τους άλλους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της Αττικής να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση παίρνοντας  αντίστοιχες αποφάσεις.

Από το 2013 χιλιάδες συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ΠΕ05 – ΠΕ07 – ΠΕ19,20 – ΠΕ32 που προέρχονται από μετάταξη από τη δευτεροβάθμια παραμένουν όμηροι του ΥΠΠΕΘ χωρίς να τους χορηγούνται οργανικές θέσεις βιώνοντας χείριστες συνθήκες εργασιακού καθεστώτος (μετακινήσεις σε περισσότερα από δύο σχολεία – μέχρι και τέσσερα ή πέντε σχολεία για τους εκπαιδευτικούς της γαλλικής και γερμανικής γλώσσας) με αποτέλεσμα να επιτείνεται το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και αυθαιρεσίας στο χώρο της Π. Ε.

Παρά το γεγονός ότι για τις ειδικότητες ΠΕ05 – ΠΕ07 – ΠΕ19,20 – ΠΕ32 που προέρχονται από μετάταξη και πρόκειται να καταλάβουν τις νοεσυσταθείσες οργανικές θέσεις στην Π. Ε. δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αρ. 3391 της 20 – 10 – 2016 η σύσταση οργανικών θέσεων, ύστερα από τρία χρόνια αγώνων και πιέσεων του συνδικαλιστικού κινήματος, μέχρι σήμερα το ΥΠΠΕΘ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για την απόδοση των οργανικών θέσεων αυτών στους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Αποτέλεσμα όλων αυτών οι συνάδελφοί μας των συγκεκριμένων ειδικοτήτων να τοποθετούνται και να επανατοποθετούνται στα ίδια κενά καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς να καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις και χωρίς να έχουν το δικαίωμα μετάθεσης.

Από πέρυσι αναδείξαμε το θέμα ως πρωτοβάθμιο σωματείο προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις τόσο στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, όσο και στην Περιφερειακή Δ/νση Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής και στο ΥΠΠΕΘ. Όμως παρά τις προσπάθειες και κινητοποιήσεις μας το καθεστώς της ομηρίας συνεχίζεται και επιδεινώνεται η εργασιακή κατάσταση των συναδέλφων μας.

Φέτος στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας δεκάδες συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί ΠΕ05 – ΠΕ07 τοποθετήθηκαν σε περισσότερα από δύο – τρία σχολεία και συμπλήρωσαν τοωράριό τους στο ολοήμερο (ουσιαστικά καλύπτοντας θέσεις δασκάλων ΠΕ70) χωρίς καν να τους αναγνωριστεί μια μείωση ωραρίου μιας – δύο διδακτικών ωρών για την κάλυψη των μετακινήσεών τους από σχολείο σε σχολείο, ενώ στο ίδιο πλαίσιο «εξοικονόμησης» προσλήψεων αναπληρωτών επιχειρείται η μετακίνηση (για συμπλήρωση ωραρίου είναι η επίσημη δικαιολογία) και των ήδη τοποθετηθέντων με πράξεις του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας συναδέλφων μας μόνιμων ή αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικοτήτων σε περισσότερα των δύο σχολείων παράτυπα και με προφορικές – τηλεφωνικές εντολές, ύστερα από συσκέψεις των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων ανά Δήμο με εντολή της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Ήδη για τα παραπάνω θέματα προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας στις 12 – 10 – 2017 και θέσαμε το θέμα στο Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας, όμως οι τακτικές αυτές συνεχίζονται αμείωτες με τον ίδιο τρόπο.

Θεωρώντας ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι βαθιά αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά και καλούμε σε κινητοποίηση τους εκπαιδευτικούς - μέλη του συλλόγου μας την ΤΕΤΑΡΤΗ 25 – 10 – 2017 στις 14:00 στη Δ/νση Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Τσόχα 15, Αθήνα). Για τη συμμετοχή των συναδέλφων στη συγκέντρωση προκηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις δύο τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις δύο πρώτες του απογευματινού κύκλου. Η παρούσα αποτελεί και ανακοίνωση για την εξαγγελία της δίωρης (διευκολυντικής) στάσης εργασίας και προς την Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

Παραθέτουμε τις πάγιες διεκδικήσεις μας για τα συγκεκριμένα ζητήματα με βάση τις αποφάσεις των Γ. Σ. του Συλλόγου μας:

Διεκδικούμε τη σύσταση οργανικών θέσεων για όλες/όλους τις/τους μεταταχθέντες συναδέλφους μας ανά σχολείο ή ομάδα σχολείων με ικανό αριθμό διδακτικών ωρών, ώστε να υποστηρίζεται η αντίστοιχη οργανική θέση και να μη μετακινούνται οι συνάδελφοι σε περισσότερα από δύο ή τρία σχολεία εντός Δ/νσης ή ακόμα χειρότερα να αναγκαστούν να μετακινηθούν εντός Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής.

Να αποσυρθεί - καταργηθεί άμεσα η υπουργική απόφαση της 30 – 5 – 2016 που απαγορεύει τη λειτουργία παράλληλων τμημάτων γαλλικής – γερμανικής στα Δημοτικά Σχολεία (όχι στα αποκλειστικά γαλλόφωνα ή γερμανόφωνα σχολεία - κατάργηση της διάταξης για τη δημιουργία αποκλειστικά γαλλόφωνων ή γερμανόφωνων σχολείων) με ελευθερία επιλογής στους μαθητές για την επιλογή γαλλικής και γερμανικής γλώσσας (σύμφωνα με στοιχεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας εξαιτίας της εφαρμογής της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας κατά το σχολικό έτος 2017 – 2018 1107 μαθητές/μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού δεν διδάσκονται τη γλώσσα που επιθυμούν).Ιδιαίτερα στη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα η λειτουργία γαλλόφωνων και γερμανόφωνων τμημάτων εξαιτίας της ύπαρξης του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού εκπαιδευτικών γαλλικής γλώσσας που πλεονάζει και καλύπτει το υποχρεωτικό διδακτικό του ωράριο στα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων καλύπτοντας ουσιαστικά ωράριο δασκάλων ΠΕ70.

Καθιέρωση ζώνης ελεύθερης επιλογής για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών  από τους μαθητές (σε επίπεδα) στο ολοήμερο (δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας για τις ξένες γλώσσες), ώστε να πάψουν οι γονείς να πληρώνουν για ξένες γλώσσες στα ιδιωτικά φροντιστήρια, καθώς και καθιέρωση της χορήγησης του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας σε όλες τις ξένες γλώσσες με την αποφοίτηση από το Δημοτικό (επιπέδου Α1 & Α2).

Διαφάνεια στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών (με βάση τα μόρια μετάθεσης, έτη υπηρεσίας κλπ.). Εξίσωση μορίων για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπ/σης.

Όχι στις αυθαιρεσίες και παρατυπίες της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας αναφορικά με τις τοποθετήσεις – μετακινήσεις εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων (ίδιο διδακτικό ωράριο για όλες/όλους, όχι στο σπάσιμο ωρών σε περισσότερα του ενός σχολεία προκειμένου να καλυφθεί το ωράριο, όχι στη συμπλήρωση ωραρίου σε ολοήμερα πέρα από δύο σχολεία κλπ.).

Θεσμοθέτηση μείωσης ωραρίου για όλους τις/τους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται σε περισσότερα από δύο σχολεία.

Δεν αποδεχόμαστε τη διδασκαλία σε τμήματα με περισσότερα από 25 παιδιά στο τμήμα, διότι έτσι απαξιώνουμε οι ίδιοι τη δουλειά μας.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να επιστρέψουν στη Δευτεροβάθμια να μπορούν να το πράξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς περιορισμούς.

Εξίσωση διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Π. Ε. με αυτό των εκπαιδευτικών της Δ. Ε.

Όχι στις παράνομες και παράτυπες μετακινήσεις εκπαιδευτικών όλων των  ειδικοτήτων (μονίμων και αναπληρωτών) με την αιτιολογία της συμπλήρωσης ωραρίου, είναι απόλυτη ευθύνη της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας ο κακός χωρισμός των ομάδων σχολείων με τη λογική της «εξοικονόμησης» ωρών για να μην προσληφθούν αναπληρωτές.

Αφού συσταθούν οργανικές θέσεις για όλα τα διδακτικά αντικείμενα της Π. Ε. οι ειδικότητες αγγλικών – φυσικής αγωγής και μουσικής που προϋπήρχαν στην Π. Ε. να προταχθούν στις μεταθέσεις και στην κατάληψη οργανικών θέσεων και να ακολουθήσουν στις τοποθετήσεις οι αντίστοιχοι μεταταχθέντες συνάδελφοί μας.

Για τις υπόλοιπες ειδικότητες (Γαλλικών, Γερμανικών, Εικαστικών, Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής) αφού συσταθούν οργανικές θέσεις να γίνουν τοποθετήσεις όσων έχουν μεταταχθεί από το 2013 και παράλληλα να δοθεί το δικαίωμα σε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στη Δευτεροβάθμια ή να έρθουν από τη Δευτεροβάθμια για να καταλάβουν τις νέες οργανικές θέσεις. Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμο προσωπικό – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, στη βάση της ύπαρξης σταθερού προσωπικού για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με βάση τις επιταγές της παιδαγωγικής επιστήμης.

  • ΟΧΙ στο Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕΠ και την παραφθορά του το σημερινό Δημοτικό Σχολείο που βιώνουμε (Δημοτικό Σχολείο Φίλη) – απόσυρση του Π.Δ. 79/2017.

Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς με μαζικούς μόνιμους διορισμούς και προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις πραγματικές μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.