DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ: Δείγμα Ψηφίσματος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων & Συλλόγου Διδασκόντων

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΚΑΛΕΣΜΑΤΑΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΜΕ Μαγνησίας και Ενωση Γονέων καταδικάζουν τις εγκυκλίους Χριστοφιλοπούλου (04.06.2011)


Γράφει: magnesianews.gr

04/06/2011, 08:25

«Πισωγύρισμα»
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες η διοίκηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και ξενόγλωσσοι καθηγητές, έκαναν λόγο για πισωγύρισμα και νέα υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, που θα επιφέρει μείωση θέσεων εργασίας για ξενόγλωσσους εκπαιδευτικούς, ενώ ζήτησε τη συμπαράσταση των γονέων, προκειμένου να μην περάσει η υπουργική αυτή απόφαση.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σωκράτης Σαβελίδης έκανε λόγο για νέα «καινοτομία» προς «όφελος» της δημόσιας εκπαίδευσης και του σχολείου, που θεωρεί «πολυτέλεια» τις ξένες γλώσσες.

Ο Κώστας Καραμανλής, καθηγητής Γερμανικών τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας και με έναν πρώτο απολογισμό, πρόκειται για 2.000 καθηγητές Γαλλικών και 1.000 καθηγητές Γερμανικών.

Η Άρτεμις Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια Γαλλικών εξέφρασε απογοήτευση και οργή, για τον «μηδενισμό» όσων έγιναν με πολύ κόπο, εδώ και αρκετά χρόνια,


Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου Παντελής Τσιρέπας τόνισε ότι οι γονείς συμπαραστέκονται στους εκπαιδευτικούς, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους γονείς.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις των άλλων μελών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Γιώργου Χαλκιαδόπουλου, Βάνας Ζωϊτοπούλου, Αλέκου Αρβανιτάκη, Γιώργου Χαρμάκη και Κώστα Λαγού.
------------------------
Δωδεκάνησα: Ψηφίσματα συμπαράστασης έχουν συνταχθεί από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων (6ο Γσιο Ρόδου, 7ο Δ.Σ. Ρόδου, ...), Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Α Σύλλογος Εκπ/κτων Α/θμιας Δωδεκανήσου, Β ΕΛΜΕ 12νήσου, ...
------------------------
Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Δυτικής Αττικής
------------------------

Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής
------------------------

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι ΠΕ05-ΠΕ07 να κατεβάσουν στη Συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου τους (είτε έχουν οργανική, είτε όχι) και να απαιτήσουν να τεθεί κείμενο σε ψηφοφορία, με θέμα την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης για τη Δεύτερη Ξένη Γλώσσα.
Ενδεικτικά μπορείτε να αξιοποιήστε το παρακάτω κείμενο (πατήστε εδώ).
Ενημερώστε με e-mail τις επιστημονικές ενώσεις ΠΕ05-ΠΕ07 για κάθε τέτοια απόφαση.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:
«Τη στιγμή που στην ξενόγλωσση εκπαίδευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν αρκετές χώρες που υποστηρίζουν με αποτελεσματικότητα την ουσιαστική εκμάθηση και γ ξένης γλώσσας εμείς σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση προς τα πίσω δημιουργούμε ένα σχολείο περασμένων δεκαετιών. Από τη μια μιλάμε για το δικτυωμένο σχολείο του αύριο, για πολίτες μιας ευρωπαϊκής ένωσης, που κανονικά θα έπρεπε να έχει την πολυγλωσσία καμάρι της και από την άλλη ξαναχωρίζουμε σχολεία και εκπαιδευτικούς σε στρατόπεδα. Αρνούμαστε να πέσουμε στο επίπεδο του κράχτη καταστήματος: δεν προτιθέμεθα ούτε να κάνουμε προπαγάνδα σε μαθητές ούτε και να έρθουμε σε μεταξύ μας ρήξη. Είναι πάντως πολύ θλιβερό: η γνώση ξένων γλωσσών είναι μία από τις δεξιότητες που οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. οφείλουν να φροντίσουν να αναπτύξει ο πληθυσμός τους κατά την εκπαίδευσή του. Το γνωρίζετε αλλά σας το θυμίζουμε: σχετικές συνθήκες έχει συναποφασίσει και συνυπογράψει και η χώρα μας. Με βάση τα παραπάνω είμαστε πια υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε την επαγγελματική και ατομική μας αξιοπρέπεια. Και προκειμένου να το πετύχουμε δε θα φοβηθούμε να προβούμε σε όποια κίνηση κρίνουμε απαραίτητη» ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
«Για τους παραπάνω λόγους ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει να δηλώσει την απόλυτη αντίθεσή του με την απόφαση αυτή και απαιτεί την άμεση και γραπτή ανάκλησή της προς όφελος της ομαλής λειτουργίας και ηρεμίας της σχολικής μονάδας».

Συνάδελφοι, δεν είναι δυνατόν να ανέβουν όλα τα κείμενα που αποστέλλονται λόγω των ημερών.