DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Πρόταση επιστολής διαμαρτυρίας προς γονείς (Τσιούμας Γιώργος, ΠΕ07)

ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

1.    Από το σχολικό έτος 2011-2012, η 2η ξένη γλώσσα, η οποία θα διδάσκεται για δύο ώρες την εβδομάδα, στις Ε´ & Στ´ τάξεις των  6/θεσίων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ, θα είναι μόνο μία, Γαλλική ή Γερμανική.

2.    Οι Δ/ντές των 6/θεσίων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων  με ΕΑΕΠ οφείλουν να φροντίσουν ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές και οι γονείς - κηδεμόνες των μαθητών, οι οποίοι θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2011-2012 στις Ε´ και Στ´ τάξεις του δημοτικού σχολείου.
3.    Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2011-2012 στις Ε´ & Στ´ τάξεις του δημοτικού σχολείου θα συμπληρώσουν, μετά από ενημέρωσή τους δήλωση της γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική) και θα την καταθέσουν στο Δ/ντή του σχολείου τους έως 8 -6-2011.

4.    Οι Δ/ντές των σχολείων, αφού συγκεντρώσουν τις δηλώσεις προτίμησης, εισηγούνται στο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης τη γλώσσα, η οποία θα διδαχθεί στο σχολείο τους και την οποία, κατά πλειοψηφία, είχαν επιλέξει οι μαθητές και των δύο τάξεων του δημοτικού σχολείου.

5.    Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των Διευθυντών των Δημοτικών σχολείων και μεριμνώντας για την αναλογική κατανομή των γλωσσών στα σχολεία αρμοδιότητάς τους, θα προβούν έως την 24η Ιουνίου 2011 στην έκδοση της τελικής απόφασης διδασκαλίας της β´ ξένης γλώσσας για τα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2011 – 2012 και για τα επόμενα σχολικά έτη.

6.    Για την επιλογή της γλώσσας ενημερώνονται εγγράφως τόσο ο Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικής Εκπ/σης, ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 05 ή ΠΕ 07 όσο και οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου.

7.    Η αξιολόγηση των  μαθητών της Στ´ τάξης που είχαν διδαχθεί στην Ε´ τάξη το σχολικό έτος 2010-2011 2η ξένη γλώσσα διαφορετική από αυτήν που θα επιλεγεί, μπορούν εφόσον το δηλώσουν οι γονείς και κηδεμόνες τους, να μην αξιολογηθούν, αλλά υποχρεωτικά θα παρακολουθούν τη διδασκαλία του μαθήματος.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ, 12:30 ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,
Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65 (Κτίριο "Zeda") [ΟΑΣΘ: γραμμές από/προς ΙΚΕΑ]

πρόταση επιστολής Γιώργου Τσιούμα, Θεσσαλονίκη