DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 20-21.06.: ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ Πειραιά, Ε ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης - Ανακοινώσεις στον Τύπο

20.06.2011 Ανακοινώσεις στον Τύπο για την Αποχή: Το Βήμα και Καθημερινή

------------------------------------------------------------------------------

ΕΛΜΕ Πειραιά: Κάλεσμα σε κινητοποίηση στην Περιφέρεια Αττικής ενάντια στην υπουργική απόφαση για τη διδασκαλία Β’ Ξένης γλώσσας

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                                                                     Πειραιάς, 14/6/2011
Αρ. Πρωτ: 562
Κολοκοτρώνη 6                                                  
Τηλ. – Φαξ : 2104124810
Κολοκοτρώνη 6, Πειραιά                                              
e-mail : elmepeir@yahoo.gr
 
Κάλεσμα σε κινητοποίηση στην περιφέρεια ενάντια στην υπουργική απόφαση για τη διδασκαλία Β’ Ξένης γλώσσας
 
Με αφορμή την υπουργική εγκύκλιο για την κατάργηση της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας και τις συνακόλουθες συνέπειες σε συναδέλφους και μαθητές, και μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/6, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί όλους τους συναδέλφους σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 20/6 στις 1 μμ στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, στην Αθήνα, οδός Τσόχα 15-17 (κοντά στη στάση «Αμπελόκηποι» του μετρό).

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων θα μπει και πούλμαν με την εξής διαδρομή:
• Αφετηρία, 12.15 μμ Κερατσίνι, στάση «Μαύρο Πρόβατο» (Πέτρου Ράλλη),
• Στάση 12.30 μμ Νίκαια, στο «Περιβολάκι» (Πέτρου Ράλλη)
 
Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος!
Καμία κατηγοριοποίηση σχολείων!
Όχι στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων
Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών
 
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

------------------------------------------------------------------------------

Ε ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ: «Γενική συνέλευση την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011  »

Συνάδελφοι   

Χθές, Τρίτη 14. Ιουνίου 2011 στη συνεδρίαση του, το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ αποφάσισε να καλέσει τους συναδέλφους σε γενική συνέλευση την Τρίτη 21. Ιουνίου 2011 στις 12:30 το μεσημέρι στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης με θέμα : «Επιλογή 2ης ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια». Η παρουσία όλων των συναδέλφων είναι απαραίτητη και ιδιαίτερα των ξενόγλωσσων. Στη γενική συνέλευση θα αποφασίσουμε τρόπους δράσης και παρέμβασης για ν’ ανακληθεί άμεσα η σχετική εγκύκλιος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το θέμα δεν αφορά μόνο τους ξενόγλωσσους συναδέλφους, αλλά όλο τον κλάδο, γιατί ανοίγει μια «κερκόπορτα» για τη διακινδύνευση των θέσεων εργασίας σε όλες τις ειδικότητες.

------------------------------------------------------------------------------
Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr                   
Αθήνα, 16/6/2011Δελτίο τύπου για τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την Υφυπ. Παιδείας - Αποχή Βαθμολογητών Ξένων Γλωσσών στις Πανελλαδικές


    Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε χθες 15/6/2011 με την Υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου και συζήτησε θέματα που αφορούν εκκρεμότητας δεδουλευμένων (Συντονιστές ΠΔΣ, οδοιπορικά, μη χρήση θερινής αδείας κ.ά.), την οικονομική στήριξη των εκπαιδευτικών, τους διορισμούς ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, επιλογές Σχολ. Συμβούλων και Δ/ντών Σχολ. Μονάδων καθώς και το θέμα της κατάργησης της επιλογής στη Β´ Ξένη Γλώσσα στο Γυμνάσιο.
    Η Υφυπουργός  δήλωσε ότι:
•    η πολιτική ηγεσία ενόψει του νέου μισθολογίου κάνει προσπάθεια για αποκατάσταση της αδικίας για τις χαμηλές αμοιβές των εκπαιδευτικών, χωρίς να δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις με τα νέα κυβερνητικά μέτρα.
•    οι μόνιμοι διορισμοί θα είναι ακόμη λιγότεροι από την περυσινή χρονιά
•    θα συνεχιστεί η διαδικασία συγχωνεύσεων σχολείων με παράλληλη επανεξέταση κάποιων ειδικών περιπτώσεων που έχουν ήδη αποφασιστεί.
•    θα ελεγχθούν οι καταγγελίες μας για υπολογισμό των κενών των εκπαιδευτικών με πάνω από 25 μαθητές ανά τμήμα.    
•    για τις ειδικότητες των ξένων γλωσσών θεωρεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα από τις νέες ρυθμίσεις λόγω των πολλών συνταξιοδοτήσεων.
    Εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι «πάνω από 1.000 συνάδελφοι που υπηρετούν στην Τεχνική Εκπαίδευση πλεονάζουν» και δεν εγγυήθηκε ότι τη μη μετακίνηση συναδέλφων, σε άλλο νομό ή και σε άλλη περιφέρεια αν χρειαστεί! Έδειξε να κατανοεί την αναγκαιότητα, η επιλογή των Δ/ντών σχολικών μονάδων να πραγματοποιηθεί αφού οριστικοποιηθούν οι πίνακες Σχολικών Συμβούλων. Εν κατακλείδι παρά το ήρεμο κλίμα της συζήτησης οι απαντήσεις που δόθηκαν υπήρξαν αόριστες και δεν ικανοποιούν κανένα από τα αιτήματα που έθεσε η Ομοσπονδία.
    Ειδικότερα για το θέμα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, το Υπουργείο παρέμεινε ανυποχώρητο στο αίτημά μας για απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης που καταργεί την επιλογή των μαθητών στην Β´ Ξένη Γλώσσα. Ως εκ τούτου το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προασπίζοντας τόσο το δικαίωμα των μαθητών στην επιλογή Β´ Ξένης Γλώσσας όσο και τη διασφάλιση των θέσεων των συναδέλφων που διδάσκουν τις ξένες γλώσσες, αποφάσισε να κηρύξει την αποχή των εκπαιδευτικών από τη βαθμολόγηση των γραπτών στα Ειδικά Μαθήματα των Ξένων γλωσσών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έως ότου αποσυρθεί η προαναφερθείσα Υπουργική Απόφαση.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ όσο και τις Επιστημονικές Ενώσεις των Ξένων Γλωσσών να στηρίξουν την αποχή και να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 20/06/2011 στις 11.30 πμ έξω από τα αντίστοιχα Βαθμολογικά κέντρα.

(ΑΘΗΝΑ 2ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελόκηποι,
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  Μουσικό Σχολείο Τέρμα Πυλαίας)


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ
------------------------------------------------------------------------------
ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΔΟΚΙΜΙΩΝ
ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


16.06.2011 Λόγω της απαράδεκτης υπουργικής απόφασης που καταργεί την επιλογή της β ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια και στα Δημοτικά σχολεία θα απέχω από τη βαθμολόγηση της β ξένης γλώσσας στις πανελλήνιες εξετάσεις. Καλώ και τους υπόλοιπους συναδέλφους Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας να πράξουν το ίδιο.

Σ.Τ., Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας