DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Η πίεση έφερε αποτέλεσμα. Τη Δευτέρα 22/11: 24ωρη απεργία των αναπληρωτών ΕΣΠΑ της Πρωτοβάθμιας – Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης στη συγκέντρωση στις 12:00 στο Υπουργείο Παιδείας

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε. ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΕ07 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΑΜΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ Γ. ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απόφαση  Συλλόγων  Π.Ε.  Ν.Θεσσαλονίκης
Οι  Σύλλογοι  Εκπαιδευτικών  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Ν. Θεσσαλονίκης , με  βάση  την  απόφαση  του  Δ.Σ.  της  Δ.Ο.Ε. , συμμετέχοντας  στην  24ωρη  απεργιακή  κινητοποίηση  της  Δευτέρας  22  Νοεμβρίου  2010 , αποφάσισαν: 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΥΜΑΘ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ  12:30
 
Όσοι  αναπληρωτές  του  ΕΣΠΑ  θέλουν  να  μεταβούν  στη  συγκέντρωση  των  Αθηνών, να  επικοινωνήσουν  με  τον  Πρόεδρο  του  Γ Συλλόγου  Παυλίδη  Παΐσιο στο  τηλ.  6977816796  και  να δηλώσουν  συμμετοχή. Τα  έξοδα  θα  καλυφθούν  απ’ τους  συλλόγους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αρ. Πρωτ.1474   

Αθήνα  18/11/2010
Προς τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.
     
Απόφαση Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
• Κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τους συναδέλφους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ
• Κήρυξη 2ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας για τους υπόλοιπους συναδέλφους,
συγκέντρωση ώρα 12:00  στο Υπουργείο Παιδείας
 
            Το Δ.Σ. της ΔΟΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη πληρωμή των συναδέλφων αναπληρωτών που προσελήφθησαν εδώ και δυο μήνες μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και καταγγέλλει την, τριτοκοσμικού χαρακτήρα, σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν.
            Παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας είχε διαβεβαιώσει το Δ.Σ. της ΔΟΕ, κατά τη συνάντηση της 25ης του Οκτώβρη, ότι μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη θα πληρωθούν οι συνάδελφοι, μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί κανείς. Αντίθετα ζητείται από τους συναδέλφους μας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, τριτοκοσμικού χαρακτήρα οι οποίες δεν περιλαμβάνουν ούτε τα στοιχειώδη εργασιακά τους δικαιώματα (ύψος αμοιβής, τρόπος καταβολής, κλπ).
            Ύστερα από αυτή την κατάσταση και τον εμπαιγμό που υφίστανται οι συνάδελφοί μας, το Δ.Σ. της ΔΟΕ στη χθεσινή του συνεδρίαση ομόφωνα αποφάσισε να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 22/11/2010, ώρα 12:00  συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας. Για το σκοπό αυτό κηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 22/11/2010 για τους συναδέλφους - αναπληρωτές του ΕΣΠΑ.
            Προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόλοιποι συνάδελφοι να πάρουν μέρος τόσο στη συγκέντρωση στην Αθήνα, όσο και σε αυτές της περιφέρειας το Δ.Σ. της ΔΟΕ κηρύσσει στις 22/11/2010 δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (τις δυο τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού και τις δυο πρώτες του απογευματινού).
 
Διεκδικούμε:
1. Να πληρωθούν ΤΩΡΑ τα αναδρομικά ΟΛΩΝ των συναδέλφων.
2. Να τηρήσει το Υπουργείο Παιδείας τις ελάχιστες δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει απέναντι στους συναδέλφους μας σε σχέση με τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
3. Να αποσυρθεί η τριτοκοσμική σύμβαση. Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί τους αναπληρωτές (μέσω ΕΣΠΑ) να μην υπογράψουν, μέχρι τη Δευτέρα 22-11-2010, καμιά σύμβαση.
4. Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ να μετατραπούν σε προσλήψεις από τον τακτικό προϋπολογισμό, για να έχουν οι συνάδελφοί μας πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ καλεί τα Δ.Σ. των Συλλόγων της περιφέρειας να διευκολύνουν τη μετακίνηση των συναδέλφων αναπληρωτών στην Αθήνα εκμισθώνοντας λεωφορεία ή με άλλο μέσο. Το κόστος θα βαρύνει τους τοπικούς Συλλόγους.

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382
www.olme.gr
email: olme@otenet.gr
Αθήνα, 19/11/2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ 2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 22/11/2010

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει τη Δευτέρα, 22/11/2010 δίωρη στάση εργασίας (12 – 14.00 για την πρωϊνή βάρδια και 14.00 – 16.00 για την απογευματινή) για τους εκπαιδευτικούς της Β/βάθμιας που έχουν διατεθεί στην Α/βάθμια, προκειμένου να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Υπουργείο Παιδείας στις 12 το μεσημέρι, με αίτημα τη μετατροπή όλων των προσλήψεων αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ σε κανονικές προσλήψεις.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Καλούμε όλους τους συναδέλφους–ισσες αναπληρωτές–τριες ΕΣΠΑ που δουλεύουν στα δημοτικά σχολεία του Πειραιά καθώς και κάθε άλλο συνάδελφο-ισσα , σε σύσκεψη με τους συλλόγους Π.Ε. του Πειραιά, την Παρασκευή 19-11-2010 στις 5μ.μ. στο 27ο Δημ. Σχ. Πειραιά (Αγχιάλου 175 και Δογάνης) για να οργανώσουμε τον αγώνα μας.

Διεκδικούμε:
Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με 1400 βασικό μισθό.
Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους.
Κατάργηση της ωρομισθίας, της αναπλήρωσης και της αναπλήρωσης μέσα από ΕΣΠΑ.
Όχι στην ελαστική εργασία.
Κάλυψη όλων των αναγκών, πραγματικών και λειτουργικών, με νέες οργανικές θέσεις και με μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε κάθε σχολείο ώστε να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι πραγματικές ανάγκες με διορισμό χιλιάδων εκπαιδευτικών σε όλες τις θέσεις (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπ/κοί ειδικοτήτων, ειδική αγωγή, αντισταθμιστική εκπαίδευση, βοηθητικού προσωπικού, κλπ) στο δημόσιο

Οι σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά « Η Πρόοδος», Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης»

----------------------------------------------------------------------------------------------

Σύλλογος Δ/Ν Σύρου, Τήνου, Μυκόνου: Αναπληρωτές ΕΣΠΑ (18.11.2010)

 
Το Δ.Σ του συλλόγου μας καταγγέλλει τη νέα σύμβαση που το Υπουργείο Παιδείας ετοίμασε για όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν προσληφθεί, μέσω ΕΣΠΑ στο δημόσιο σχολείο.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει προσλάβει από την αρχή της χρονιάς με το συγκεκριμένο τρόπο 4.000 εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία των καλλιτεχνικών, της θεατρικής αγωγής, της πληροφορικής, των ξένων γλωσσών, αλλά και για την παράλληλη στήριξη. Παρά τις διαβεβαιώσεις της υφυπουργού Παιδείας στη Βουλή τον Οκτώβριο ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι/ισσες έχουν τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τους υπόλοιπους αναπληρωτές, ένα μήνα μετά εκδίδει τη νέα σύμβαση για τους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ. Στη συγκεκριμένη σύμβαση, η οποία είναι καταφανώς παράνομη, καθώς δεν έχει καν τα απαιτούμενα από το εργατικό δίκαιο στοιχεία (μισθός, χρόνος πληρωμής), δημιουργείται η αίσθηση ότι μισθοδοσία θα υπολογίζεται, ουσιαστικά, με βάση τις ημέρες δουλειάς, με συνέπεια να αναπαράγεται η λογική της ωρομισθίας, δημιουργώντας μια νέα κατηγορία ελαστικής απασχόλησης και μειωμένων δικαιωμάτων στην εκπαίδευση.
Η συγκεκριμένη σύμβαση δημιουργεί εκ των πραγμάτων τεράστια ερωτηματικά: Η μισθοδοσία θα υπολογίζεται κατά αναλογία με τις ημέρες δουλειάς; Στο μισθό θα υπολογίζονται οι αργίες; Και κάθε πότε θα πληρώνονται; Η διαδικασία που περιγράφεται φέρνει στο νου τα απλήρωτα ωρομίσθια και τις καθυστερήσεις της περσινής και προπέρσινης χρονιάς. Ταυτόχρονα, πότε και με ποιον τρόπο θα εκταμιευτούν τα χρήματα για τις πληρωμές; Μετά τη λήξη του προγράμματος όπως συνήθως;Πρόκειται για ερωτήματα που προκύπτουν αναπόφευκτα από τον ίδιο το χαρακτήρα και τη δομή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, οι συνάδελφοι κλήθηκαν να κάνουν αιτήσεις ως αναπληρωτές κι όχι ως αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Το Υπουργείο αυθαιρετεί με προφανή τρόπο και οφείλει να εξηγήσει γιατί το επίσημο έγγραφο που ορίζει τους κανόνες μισθοδοσίας αντιφάσκει με τις πιο επίσημες διαβεβαιώσεις της πολιτικής του ηγεσίας. Πόσο μάλλον όταν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι μας, καλούνται, αν και απλήρωτοι, να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια στη Ρόδο (!), εκτός ωραρίου απασχόλησης και χωρίς υπερωριακή αποζημίωση.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξέρουν πόσο και κάθε πότε πληρώνονται. Είναι απαράδεκτο δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κανείς υπεύθυνος να μη μπορεί να απαντήσει σε δυο απλές ερωτήσεις: πότε θα πληρωθούν οι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από το ΕΣΠΑ; τι μισθό θα πάρουν;
Θεωρούμε πως η πρόσληψη χιλιάδων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν πάγιες ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και όχι του τακτικού προϋπολογισμού ότι οδηγεί σε μια συνολική χειροτέρευση των όρων απασχόλησης των εκπαιδευτικών. Στην πράξη, μέσω των συγκεκριμένων ευρωπαϊκών δράσεων, επιτυγχάνεται, όχι ο εκσυγχρονισμός του σχολείου, όπως ισχυρίζεται η ηγεσία του Υπουργείου, αλλά η γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης και ο προσανατολισμός του περιεχομένου της εκπαίδευσης στις ανάγκες της αγοράς. Μια πραγματικότητα που συνδέεται άμεσα με τη συνολική επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την καταστρατήγηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την εξατομίκευση της εργασιακής σχέσης και τη συνολική μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Από αυτή την άποψη, εκτιμούμε πως η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τους συναδέλφους μας αναπληρωτές αφορά συνολικά όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης.
Για αυτό το λόγο, η ΔΟΕ οφείλει να πάρει άμεσα συγκεκριμένη θέση, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των συναδέλφων/ισσών. Οι ασάφειες και τα ερωτηματικά που δημιουργεί η πρακτική του Υπουργείου, παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του, απαιτούν κινηματική επαγρύπνηση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Μόνο η διαρκής πίεση του εκπαιδευτικού κινήματος μπορεί να εξασφαλίσει τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων/ισσών αναπληρωτών/τριών και να αναγκάσει το Υπουργείο να τηρήσει, δυόμισι μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τις ίδιες του τις δεσμεύσεις.

Καλούμε το υπουργείο:
1. Να πληρώσει άμεσα όλους τους/τις απλήρωτους/ες συναδέλφους/ισσες μας.
2. Να τηρήσει τις ελάχιστες δεσμεύσεις του σε σχέση με τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων που πληρώνονται από το ΕΣΠΑ.

Διεκδικούμε :
1. Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με 1400 βασικό μισθό.
2. Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Κατάργηση της ωρομισθίας, της αναπλήρωσης και της αναπλήρωσης μέσα από ΕΣΠΑ. Όχι στην ελαστική εργασία. Κάλυψη όλων των αναγκών, πραγματικών και λειτουργικών, με νέες οργανικές θέσεις και με μόνιμους μαζικούς διορισμούς σε κάθε σχολείο ώστε να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι πραγματικές ανάγκες με διορισμό χιλιάδων εκπαιδευτικών σε όλες τις θέσεις (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, εκπ/κοί ειδικοτήτων, ειδική αγωγή, αντισταθμιστική εκπαίδευση, βοηθητικού προσωπικού, κλπ) στο δημόσιο σχολείο.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΒΑΙΟΣ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΗΜΕΡΙΔΗΣ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσπρωτίας: 3/ωρη στάση εργασίας για αναπληρωτές ΕΣΠΑ (17.11.2010)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Θεσπρωτίας καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση του Υπ. Παιδείας και της κυβέρνησης σε βάρος των αδιόριστων εκπαιδευτικών που εργάζονται στα Δημοτικά Σχολεία διευρυμένου ωραρίου (8π.μ-2μ.μ). Ενώ η πρόσληψή τους έγινε από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, όπως και των υπολοίπων, τώρα το Υπ.Δ.Β.Μ.Θ. τους ανακοινώνει ότι αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία συμβασιούχων και η πληρωμή τους θα γίνει από το ΕΣΠΑ (ευρωπαϊκά προγράμματα) και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η κυβέρνηση δημιουργεί άλλη μια κατηγορία εργαζομένων στην εκπαίδευση υπό το καθεστώς της ελαστικής εργασίας που θα πληρώνονται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Μια απόφαση που έγινε εν αγνοία των συναδέλφων και εκβιαστικά καλούνται τώρα να υπογράψουν «νέα σύμβαση», αν θέλουν να πληρωθούν.

Απαιτούμε εδώ και τώρα :
1. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος βάση της οποίας εκβιαστικά καλούνται οι συνάδελφοι να υπογράψουν μια εργασιακή σχέση με το Υπουργείο την οποία ουσιαστικά αγνοούσαν.
2. Να καταβληθούν χωρίς προϋποθέσεις όλα τα μέχρι τώρα δεδουλευμένα.
3. Η μισθοδοσία τους να γίνεται μόνο μέσα απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και των υπολοίπων αναπληρωτών.
4. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των συμβασιούχων.
5. Ενιαία μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλο το έτος, όσο υπάρχει ο θεσμός του αναπληρωτή.
Το Δ.Σ. κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010.
(Η στάση αφορά τις 3 τελευταίες διδακτικές ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες διδακτικές του απογευματινού του κάθε συναδέλφου).
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας στις 12.30.

Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να πάρει τις ανάλογες πρωτοβουλίες για την απόσυρση αυτών των αποφάσεων της κυβέρνησης, διαφορετικά μέσα στο Νοέμβρη ο κλάδος ν’ απαντήσει με απεργιακή κινητοποίηση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ!

----------------------------------------------------------------------------------------------

Αύριο Τρίτη 16/11/2010 και 6μμ
θα γίνει ανοιχτή συνάντηση υπό του ΔΣ του συλλόγου διδασκόντων Π.Ε Ρόδου στο 6ο δημοτικό σχολείο πόλεως Ρόδου όπου και θα συζητηθούν τα εργασιακά και μισθολογικά ζητήματα των αναπληρωτών που προσελήφθησαν μέσω ΕΣΠΑ (κανονικού ωραρίου και μειωμένου).

Ακολουθεί κείμενο της Πρωτοβουλίας

«ΕΣΠΑσαν τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων αναπληρωτών»
Πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης, χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλύπτουν τις ειδικότητες των 800 ολοημέρων (εικαστικών, μουσικής, θεατρικής αγωγής, ξένων γλωσσών, παράλληλης στήριξης και ΠΔΣ) δε γνωρίζουμε πότε θα πληρωθούμε γιατί δεν προσληφθήκαμε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού αλλά μέσω ευρωπαϊκών επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους εργαζόμαστε χωρίς να έχουμε υπογράψει σύμβαση και χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί το εργασιακό καθεστώς και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Μάλιστα, η απόφαση είναι νέες άθλιες συμβάσεις  ημερομίσθιων εκπαιδευτικών!   Μετακινηθήκαμε σε περιοχές μακριά από τον τόπο κατοικίας μας, πληρώνουμε νοίκια, δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη δουλειά, είμαστε απλήρωτοι και κανείς δε δεσμεύεται ότι θα πληρωθούμε στο τέλος κάθε μήνα όπως ίσχυε μέχρι τώρα για όλους τους αναπληρωτές. Γιατί με το ΕΣΠΑ  εκταμιεύονται τα χρήματα δυο φορές το χρόνο.
Παράλληλα, καλούμαστε να πληρώσουμε οδοιπορικά και ξενοδοχεία για να επιμορφωθούμε   μέσα σε Σαββατοκύριακα, την ίδια στιγμή που δεν έχουμε πληρωθεί ή δεν ξέρουμε πώς θα εργαζόμαστε την επόμενη της επιμόρφωσης. Έτσι, για άλλη μια φορά εφαρμόζεται το μοντέλο της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας που δεν αφορά μόνο τους αναπληρωτές αλλά είναι προάγγελος της εξάπλωσης των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και στο μόνιμο προσωπικό της εκπαίδευσης στο ωράριο, στο αντικείμενο διδασκαλίας και στο μισθό τους.  Να σημειωθεί ότι δεν έλειψαν οι απειλές για κυρώσεις σε όσους δε θα συμμετείχαμε στην επιμόρφωση, με στόχο τη δημιουργία ενός εκφοβιστικού και εκβιαστικού κλίματος.
Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η ΔΟΕ αρνείται να πάρει θέση και να καταγγείλει το Υπουργείο, όχι μόνο για τις επιμορφώσεις  εκτός ωραρίου αλλά και για το ΕΣΠΑ . Την ίδια στάση τηρούν και τα περισσότερα Δ.Σ. των συλλόγων που δεν παίρνουν καμία απόφαση στήριξης. Μας άφησαν ως πρόβατα επί σφαγή, εντελώς απροστάτευτους απέναντι στην πρωτοφανή εργοδοτική αυθαιρεσία του Υπουργείου.
Απαιτούμε:

•    Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων - ένταξη της μισθοδοσίας μας στον κρατικό προϋπολογισμό
•    Ενιαία εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ζητούμε η προϋπηρεσία μας να ισχύει σε ενιαία βάση
•    Σύμβαση με ακριβή μισθολογική αναφορά, με πλήρη κάλυψη των επιδομάτων και σαφή ημέρα πληρωμής κάθε μήνα. ΟΧΙ στις συμβάσεις ημερομισθίου!!!
•    Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους
•    Πρόσληψη αναπληρωτών κανονικού ωραρίου. Τέρμα σε εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων (αμω, ακω, αμω μέσω ΕΣΠΑ, ακω μέσω ΕΣΠΑ, ωρομίσθιους). Μετατροπή των αναπληρωτών μειωμένου σε πλήρους ωραρίου
•    Καμία «επιμόρφωση» έξω από την περίοδο και το ωράριο εργασίας-καμία «επιμόρφωση» στοιχείο αξιολόγησης ή όρος μονιμοποίησης. Παροχή κάθε είδους διευκόλυνσης (άδειες, άμεση οικονομική αποζημίωση κτλ) στους εκπαιδευτικούς που παρακολουθούν τα ΠΕΚ

Ζητάμε από το Δ.Σ του διδασκαλικού συλλόγου Ρόδου να υποστηρίξει άμεσα τα αιτήματά μας, να τα αποστείλει στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου καθώς και στη ΔΟΕ

10-11-2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ ΡΟΔΟΥ
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
6971807574, Πασσά Δέσποινα ΠΕ07  

6938471803, Μπαμπαλετάκη Λία ΠΕ16.01