DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Επιστολή συναδέλφων: Ένας χρόνος και κάτι μετά από τις υποχρεωτικές μετατάξεις από τη Δ.Ε στην Π.Ε.

Ανήκουμε στους εκπαιδευτικούς που μετακινήθηκαν με τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων με την με αριθμ. 111967/Δ2/13-08-2013 απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ΦΕΚ επικύρωσης 986/3-9-2013) και αποτελούμε ένα μικρό μέρος των εκπαιδευτικών που αδικήθηκαν με σειρά αποφάσεων που πάρθηκαν επί υπουργίας του κ. Αρβανιτόπουλου, όσον αφορά στις περιοχές μετάταξης , στα μόριά μας και στις δηλώσεις προτίμησής μας. Ανάμεσά μας και συνάδελφος που δεν ικανοποιήθηκε καν η αίτηση μετάταξης της, ενώ διέθετε περισσότερα μόρια από εκπαιδευτικούς που πήραν μετάταξη στην περιοχή προτίμησής της.
Έχουμε υποβάλει σειρά ενστάσεων στο Υ.ΠΑΙ.Θ. και έχουμε προσφύγει και στη δικαιοσύνη προσβάλλοντας τις έως τώρα αποφάσεις του υπουργείου που αφορούσαν στις υποχρεωτικές μετατάξεις. Είναι κατανοητό ότι η προσφυγή στα δικαστήρια έχει ψυχολογικό και οικονομικό κόστος και είναι χρονοβόρα διαδικασία.
Πριν από μήνες το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου απέστειλε μετά από αίτημα της δικηγόρου μας, έγγραφο με αριθμό ....  με θέμα
«Απάντηση σε αίτημα γνωστοποίησης μορίων μεταταχθέντων εκπαιδευτικών για δικαστική χρήση»
στο οποίο γνωστοποιούνται οι προτιμήσεις και η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που μετατάχθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Α’ Θεσσαλονίκης και Β´ Θεσσαλονίκης. Το έγγραφο αυτό επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους προσφύγαμε στη δικαιοσύνη. Δηλαδή, μας γνωστοποιεί αφενός τη μοριοδότηση συναδέλφων που μετατάχθηκαν στις περιοχές προτίμησής μας, παρόλο που διέθεταν κατά πολύ λιγότερα μόρια από εμάς. Αφετέρου το ίδιο έγγραφο επισημαίνει ότι η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «δεν έχει στη διάθεση της αξιολογικό πίνακα κατάταξης σύμφωνα με το άρθρο 82 παρ.11 του Ν. 4172/2103».
Δεν συντάχθηκε ποτέ λοιπόν ο αξιολογικός πίνακας βάσει του οποίου σύμφωνα με το νόμο θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν οι υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το τελευταίο διάστημα ενημερωθήκαμε από το ΥΠΑΙΘ ότι για άλλη μια φορά προτίθενται να επανεξετάσουν  ενστάσεις που εκκρεμούν, εν όψει των επικείμενων αιτήσεων μετάθεσης. Αναρωτιόμαστε ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει από δω και στο εξής ο οποιοσδήποτε συνάδελφος στο υπουργείο, για οποιαδήποτε υπόθεση του, όσο δεν εφαρμόζονται οι νόμοι. Επίσης  η μη εφαρμογή του νόμου περί μετατάξεων δημιουργεί προηγούμενα και στη συνέχεια βλέπουμε να χαρακτηρίζεται το άρθρο του ίδιου νόμου περί συμπληρώσεως του υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικών από μετάταξη, ΩΣ ΑΝΕΝΕΡΓΟ.
Όλα αυτά αποτελούν μελανά σημεία στην έννομη τάξη.
Υπάρχουν τελικά οι νόμοι ή πρόκειται για κουρελόχαρτα;;;
 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ.
ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ .
ΟΣΟ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ, Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΟΧΙ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ. ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΛΟΓΙΚΗ.
ΟΣΟ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΟΙ Η ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
Το υπουργείο έχει τη δυνατότητα και την υποχρέωση να αποκαταστήσει την έννομη τάξη. Μένει να δούμε αν έχει και τη θέληση.
Τα ονόματά μας, όπως και περαιτέρω στοιχεία είναι στη διάθεση όποιου τα ζητήσει.


----------------------------------------------------------------------------------------------

24.11.2014 Δήλωση για το θέμα των περίπου 4.000 μετατάξεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που πραγματοποιήθηκαν επί της θητείας του Καθηγητή Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, έκανε ο Υπουργός Παιδείας κ. Α. Λοβέρδος, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις καταγγελίες για το θέμα.

Ολόκληρη η δήλωση, σύμφωνα με Δελτίο τύπου του Υ.ΠΑΙ.Θ. έχει ως εξής:

«Για τις μετατάξεις από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια κατόπιν ερωτήσεως ακροάτριας: Η κα Νατάσα Κατσούλια, προ δύο εβδομάδων που μιλούσαμε βγήκε στην εκπομπή σας. Υπό την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου υπήρχε μια διαδικασία μετατάξεων καθηγητών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια για να γίνουν δάσκαλοι δηλαδή, επειδή η Πρωτοβάθμια έχει μεγαλύτερες ανάγκες. Και με βάση ο καθένας τα προσόντα του από αυτούς που αιτήθηκαν, έγιναν οι επιλογές.
    Στις επιλογές υπήρξαν ενστάσεις από 300 περίπου άτομα πρώτον γιατί δεν τους πήραν καθόλου, δεύτερον γιατί δεν τους πήραν στην πρώτη τους επιλογή και πήραν άλλους με λιγότερα μόρια. Και οι μεν και οι δε ισχυρίζονται ότι παρατύπως προηγήθηκαν άλλοι που είχαν λιγότερα προσόντα από αυτούς. Μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι η κα Νατάσα Κατσούλια η οποία σας τηλεφώνησε..
    Ενδιαφέρθηκα την ίδια μέρα. Είναι ένα μεγάλο πολιτικό θέμα για μας, το λύσαμε όμως και θα σας πω ποια είναι η λύση, διότι είναι 300 άτομα και διότι έγιναν διαδικασίες για τη δική τους επιλογή από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και οι Υπηρεσίες δεν το είχαν υπ' όψιν τους.
    Δηλαδή στις Υπηρεσίες που απευθύνθηκα για να δουν τις ενστάσεις μου είπαν ότι αφού δεν έχουν κάνει τίποτα σε σχέση με τις επιλογές, πώς θα δούμε τις ενστάσεις; Και στο ερώτημα «πώς έγιναν αυτά αφού δεν έγιναν από σας» η απάντηση ήταν πως έγιναν από έναν σύμβουλο του Υπουργείου που ήταν τότε εδώ. Και πάντως μου είπαν ότι οι ίδιες δεν έχουν καμία ανάμειξη και δεν επιθυμούν καθόλου ν’ αναμιχθούν διότι δε θέλει κανένας υπάλληλος του Υπουργείου να υποστεί τις αγωγές από τους διαμαρτυρομένους.
    Πήραμε λοιπόν εμείς τις ενστάσεις και αποφασίσαμε να τις κάνουμε δεκτές. Δηλαδή όσες περιπτώσεις έχουν πραγματικά δίκιο, τις δεχόμαστε. Δε μπορούμε να τους εντάξουμε τώρα, να τους βγάλουμε τώρα από τη Δευτεροβάθμια που έχουμε τόσα προβλήματα με τα κενά και να τους πάμε στην Πρωτοβάθμια που έχει κι αυτή κενά.
    Αλλά έχουμε περίπου 45 περιπτώσεις που θέλουν να γυρίσουν πίσω στη Δευτεροβάθμια. Έχουμε περιπτώσεις που ζητούν να μπουν κι αυτοί, θα μπουν κι αυτοί, θα τους προσθέσουμε, ειδικά σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη. Άρα λοιπόν εμείς όσους είναι Μακεδονία και Αττική θα τους φέρουμε 100%. Και τους άλλους θα τους φέρουμε και θα δούμε και τα θέματα της δεύτερης επιλογής και αυτούς που λένε ότι αδικήθηκαν ως προς την πρώτη τους επιλογή και θα τα δούμε και με το κριτήριο της δικαιοσύνης, αλλά και με το κριτήριο των αναγκών που έχουμε ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Άρα η απάντηση στην κα Κατσούλια είναι ότι το κάναμε αυτό».

Για να δείτε παλαιότερη ανάρτηση στο www.deutsch.gr για το θέμα και τίτλο«Σφίγγα» ο Καθηγητής Αρβανιτόπουλος για το σκάνδαλο με τις 4.000 υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών» μεταβείτε εδώ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Υ.ΠΑΙ.Θ