DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Επιστημονικές ενώσεις Γερμανικής-Γαλλικής: Αίτημα επείγουσας συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας (05.08.2014)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΚΓ ΠΕ)

www.apf.gr

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)

www.pasykaga.gr

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ)

www.aplf.gr

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)

www.deutsch.gr

 

 

Αθήνα, 05-08-2014

ΠΡΟΣ:

      Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

κ. Ανδρέα Λοβέρδο

ΚΟΙΝ.:

     Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο

    ΟΛΜΕ

         ΔΟΕ

 

ΘΕΜΑ: «Αίτημα επείγουσας συνάντησης για διευκρίνιση θεμάτων που αφορούν τις υποχρεωτικές μετατάξεις»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η χθεσινή συνέντευξή σας στην εκπομπή Newsroom του ΣΚΑΪ δημιούργησε στα μέλη μας, εκπαιδευτικούς Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας, τεράστια ερωτηματικά και ανησυχία. Τόσο οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις αλληλογραφίας όσο και τα τηλέφωνα των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων κατακλύστηκαν από συναδέλφους, που εξέφραζαν εύλογα ερωτήματα για τις δηλώσεις σας σχετικά με τις υποχρεωτικές μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, λιγότερο από ένα μήνα πριν την έναρξη του διδακτικού έτους και ενώ εκκρεμεί η ίδρυση οργανικών θέσεων των παραπάνω κλάδων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Επειδή και εμείς, ως μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σκέψη σας και να αντιληφθούμε τις προθέσεις σας για το πιο πάνω θέμα, ζητούμε επείγουσα συνάντηση μαζί σας.

 

Με εκτίμηση

Τα Δ.Σ των επιστημονικών φορέων των εκπαιδευτικών Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας

 

Παραθέτουμε παρακάτω τα σχετικά απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής σας καθώς και το κοινό έγγραφο των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών των κλάδων Γαλλικής Γλώσσας (ΠΕ05), Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ07), Καλλιτεχνικών (ΠΕ08), Πληροφορικής (ΠΕ19-20) και Θεατρικών Σπουδών (ΠΕ32) στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ (14-3-14)

 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ – Newsroom (ΣΚΑΪ) στις 4/8/2014

(ΠΗΓΗ:  http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=251372 – από το 58:35 έως το 01:01:10)

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο για όλους τους καθηγητές. Μάλιστα χιλιάδες καθηγητές υπό το φόβο της διαθεσιμότητας, προχώρησαν στις υποχρεωτικές μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια, με την προϋπόθεση και το κίνητρο όμως πέρυσι να συσταθούν οργανικές θέσεις, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει. Φέτος θα προχωρήσετε επιτέλους, θα κάνετε τη σύσταση των οργανικών θέσεων ή μήπως για κάποιους, αυτούς που επιθυμούν να επιστρέψουν στη Δευτεροβάθμια θα τους δώσετε ξανά το δικαίωμα, νωρίτερα από τα πέντε χρόνια που οφείλουν να περιμένουν στην Πρωτοβάθμια, να επιστρέψουν;

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Α´ απόσπασμα): Είμαι γνώστης του προβλήματος. Δεν έχω ακόμη τη λύση, γιατί δεν έχουμε πάρει ακόμη τη σχετική απόφαση…. 

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ (Β´ απόσπασμα):…. και το θέμα των μετατάξεων στην Πρωτοβάθμια, που δημιούργησε τα προβλήματα που λέτε, δημιούργησε δηλαδή πιο δεδομένο: να έχουμε περισσότερο προσωπικό σε ορισμένα αντικείμενα, τα οποία όμως δεν είναι πάρα πολύ χρήσιμα για τη διδασκαλία, αυτό μας βάζει σε μία σκέψη: να κάνουμε οργανικές θέσεις που θα διαιωνίσουν το πρόβλημα ή να

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: να τους αφήσουμε να επιστρέψουν


Κοινό έγγραφο των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών των κλάδων Γαλλικής Γλώσσας (ΠΕ05), Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ07), Καλλιτεχνικών (ΠΕ08), Πληροφορικής (ΠΕ19-20) και Θεατρικών Σπουδών (ΠΕ32) στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ (14-3-14)

 

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΚΓ ΠΕ)

www.apf.gr

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)

www.pasykaga.gr

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓ ΠΠ)

www.aplf.gr

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε)

www.deutsch.gr

 

 

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.)

www.art-teachers.com

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.Π.)

www.pekap.gr

 

ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Π.Ε)

www.epe.org.gr

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ (Π.Ε.ΣΥ.Θ)

www.pesyth.gr

 

 

 

Αθήνα, 14-03-2014

 

                                                                                                                                                                        ΠΡΟΣ:

Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

 

ΚΟΙΝ:

1. Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

κ. Σ. Κεδίκογλου

2. Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ

κ. Α. Κυριαζή

3. Αν. Προϊσταμένη της Γεν. Δ/νσης Διοίκησης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης

κ. Ε. Καρδαμίτση

4. Διευθυντή του Γραφείου του κ. Υπουργού

κ. Β. Βασιλόπουλο

5. Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» της Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάδας

κ. Μ. Νίνη

6. Διοικητικό Συμβούλιο ΟΛΜΕ

7. Διοικητικό Συμβούλιο ΔΟΕ

8. Μέλη των ενώσεων των εκπαιδευτικών

των κλάδων ΠΕ05-07-08-19/20-32

9. Μέσα μαζικής ενημέρωσης

 

 

ΘΕΜΑ: «Διασφάλιση διαφάνειας στις υποχρεωτικές μετατάξεις χιλιάδων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Ως εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών των κλάδων Γαλλικής Γλώσσας (ΠΕ05), Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ07), Καλλιτεχνικών (ΠΕ08), Πληροφορικής (ΠΕ19-20) και Θεατρικών Σπουδών (ΠΕ32) ζητούμε με την παρούσα επιστολή μας να μεριμνήσετε, ώστε άμεσα να καλυφθεί το κενό διαφάνειας που δημιουργήθηκε με τη μη γνωστοποίηση της μοριοδότησης των περίπου 4.000 εκπαιδευτικών, που μετατάχθηκαν υποχρεωτικά από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με σειρά Υπουργικών Αποφάσεων από τα τέλη Αυγούστου του 2013. Δεν υποβλήθηκαν δικαιολογητικά για τη μοριοδότηση (μόρια συνολικής προϋπηρεσίας - συνθηκών διαβίωσης – οικογενειακών λόγων – κατοχής επιπλέον πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών), καθώς η υποβολή των αιτήσεων προτίμησης έγινε αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Αυτό οδήγησε σε αδυναμία ελέγχου από τις υπηρεσίες του Υ.ΠΑΙ.Θ και σε παντελή αδυναμία εποπτείας της όλης διαδικασίας από τους εμπλεκόμενους.

 

Η μη δημοσιοποίηση των στοιχείων γεννά εύλογες απορίες και δημιουργεί ανησυχητικά σενάρια, δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων πραγματοποίησε ουσιαστικά βήματα στα θέματα της διαφάνειας, όπως π.χ. στον ευαίσθητο τομέα της διαχείρισης των συμβασιούχων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (αναπληρωτές και ωρομίσθιοι). Ήδη από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας λειτουργεί – και με τις συνεχείς ακούραστες προσπάθειες των υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ βελτιώνεται συνεχώς – στο http://e-aitisi.sch.gr/ ένα όντως ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης προσωπικού, εξασφαλίζοντας πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες (όλοι μπορούν να ενημερωθούν για τη μοριοδότηση όλων από τον υπολογιστή τους) και δίδοντας αξιοπιστία στις προσλήψεις.

 

Αυτονόητη θεωρείται από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα η γνωστοποίηση της μοριοδότησης σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές (διορισμοί, μεταθέσεις κ.λπ.). Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η πίεση για διαφανείς αξιοκρατικές διαδικασίες οδήγησε στο να «παραβιαστεί» το έως τότε «άβατο» των αποσπάσεων από περιοχή σε περιοχή, περιορίζοντας δραστικά τον κύκλο εργασιών ατόμων, που από τη θέση την οποία κατείχαν, ενεργούσαν προς ίδιον όφελος.

 

Γιατί δεν έχει διασφαλιστεί έως σήμερα κάτι αντίστοιχο και στις υποχρεωτικές μετατάξεις, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει πλούσια σχετική θετική εμπειρία; Πρόκειται απλώς για ολιγωρία υπηρεσιακών παραγόντων ή για αλλαγή πολιτικής στα θέματα της διαφάνειας; Πως διασφαλίζεται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των χιλιάδων υποχρεωτικών μετατάξεων;

 

Για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της διαδικασίας των υποχρεωτικών μετατάξεων σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση οργανικών θέσεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους νεοεισελθόντες κλάδους ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ19-20, ΠΕ32. Την ίδρυση οργανικών θέσεων, είχατε και προσωπικά υποσχεθεί λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία των αιτήσεων για μετάταξη. Έτσι θα εξασφαλιστεί η ισοτιμία μεταξύ των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και θα τερματιστεί η αγωνία και η εργασιακή ανασφάλεια των συναδέλφων.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας καλούμε άμεσα να επιληφθείτε προσωπικά της ικανοποίησης των αιτημάτων που θέτουμε και μέσα στις προσεχείς ημέρες να αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. οι πίνακες με το σύνολο των μορίων, ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα και να αρθούν οι υπόνοιες όχι μόνο των χιλιάδων εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων, αλλά και ευρύτερα ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, που με απορία και έκδηλη ανησυχία παρακολουθεί εδώ και μήνες την υπόθεση αυτή.

 

Με εκτίμηση

 

Για τα Δ.Σ. των επιστημονικών φορέων των κλάδων ΠΕ05-07-08-19/20-32

 

Οι Πρόεδροι

 

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ05 (Γαλλικής Γλώσσας)

Δέσποινα Μαυροματάκη (Πρόεδρος ΣΚΓ ΠΕ)

Έντζη Κουτσουδάκη (Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΑΓΑ)

Μαρία Βρετανίδου (Πρόεδρος ΣΚΓ ΠΠ)

 

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ07 (Γερμανικής Γλώσσας)

Κατερίνα Γκριτζαλιώτη (Πρόεδρος Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε)

 

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών)

Ζωή Χατζή (Πρόεδρος ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ)

 

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ19/20 (Πληροφορικής)

Νίκος Σκίκος (Πρόεδρος Π.Ε.ΚΑ.Π)

Δημήτρης Κυριακός (Πρόεδρος Ε.Π.Ε)

 

ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ32 (Θεατρικών Σπουδών)

Νεόφυτος Παναγιώτου (Πρόεδρος Π.Ε.ΣΥ.Θ)

 

 

 

TO ΕΓΓΡΑΦΟ