DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Επικαιρότητα

14.10.2011 Ξεκίνησαν οι προσλήψεις Αναπληρωτών Μειωμένου Ωραρίου (Αμω) Γερμανικής Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ..... συνέχεια

26.10.2010
Πρόσληψη 212 Αμω Γερμανικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Γ Φάση προσλήψεων στην Α/θμια) - ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος 2010-2011, προσλαμβάνονται αναπληρωτές εκπαιδευτικοί μειωμένου ωραρίου για τη διδασκαλία των μαθημάτων της 2ης Ξένης Γλώσσας στα Δημοτικά Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ειδικότερα προσλαμβάνονται 99 εκπαιδευτικοί Γαλλικής Γλώσσας και 212 εκπαιδευτικοί Γερμανικής Γλώσσας.
Οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών που θα τοποθετηθούν στα Δημοτικά Σχολεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διδασκαλία της 2ης Ξένης Γλώσσας (Γερμανικά-Γαλλικά) πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Πράξεων «Εφαρμογή Ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Σπουδών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για ανάληψη υπηρεσίας  από την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 01 Νοεμβρίου 2010.

14.10.2010
Ε. Σαμαρά: Διδασκαλία- πρόγραμμα σπουδών των νέων διδακτικών αντικειμένων που θα εισαχθούν στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία που θα λειτουργήσουν με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ)- επανεξέταση &  επικαιροποίηση των Αναλυτικών Προγραμμάτων και οδηγιών για τα διδακτικά αντικείμενα του ολοήμερου προγράμματος…… συνέχεια

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ PORTFOLIO ΓΛΩΣΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Υλικό για τους διδάσκοντες και τους μαθητές της Ε και ΣΤ Δημοτικού … συνέχεια

13.10.2010
Με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας επικοινώνησε σήμερα το πρωί το ΔΣ του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας και ζήτησε την ενεργό παρέμβασή της για να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι τοποθετήσεις των 47 Αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου που προσλήφθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης. Τέθηκε επίσης το θέμα της κάλυψης των κενών στα δημοτικά σχολεία του ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Α και Β Θεσσαλονίκης) και των νομών της Περιφέρειας, μεταφέροντας διαμαρτυρίες συναδέλφων και γονέων.

12.10.2010
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης θα παρέμβει αύριο 13 Οκτωβρίου στη διαδικασία ανάθεσης σχολικών μονάδων στους Αμω που καλέστηκαν με το Β κύμα διότι πληθαίνουν οι κατηγορίες για αδιαφανή κριτήρια και παραβίαση των κοινωνικών κριτηρίων και των δηλώσεων προτίμησης.

08.10.2010
Γιάννα Κερκινοπούλου: Οδηγίες για τη διδασκαλία στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία με ΕΑΕΠ

07.10.2010
Σύμφωνα με το άρθρο 17 του Νόμου 1566/1985 ισχύουν τα εξής σχετικά με την πληρωμή (και την προσμέτρηση προϋπηρεσίας) των Αμω: «Οι αποδοχές που καταβάλλονται στους προσωρινούς αναπληρωτές, οι οποίοι προσλαμβάνονται με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας, καθώς και ο χρόνος υπηρεσίας τους υπολογίζονται με κλάσμα που έχει αριθμητή τον αριθμό των εβδομαδιαίων ωρών, για τις οποίες έχουν προσληφθεί και παρονομαστή το υποχρεωτικό ωράριο του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού».
Διευκρινίζουμε πως το υποχρεωτικό ωράριο του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού είναι 24 ώρες την εβδομάδα για την Πρωτοβάθμια και 21 ώρες την εβδομάδα για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

04.10.2010
Πρόσληψη 337 Αμω Γερμανικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (Β Φάση προσλήψεων στην Α/θμια).  ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

03.10.2010
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης η Υφυπουργός Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε πως μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν προσλήψεις για τη Β Ξένη Γλώσσα.


28.09.2010
Σε αρκετά μηνύματα συναδέλφων, που εργάζονται ως Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου ή είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί ΠΕ07 που διατέθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καταγγέλονται συμπτύξεις τμημάτων στα Δημοτικά Σχολεία με την αιτιολογία της «έλλειψης προσωπικού». Καλούνται οι συνάδελφοι να ενημερώσουν τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων:
Α) Η Α Φάση προσλήψεων Αναπληρωτών Μειωμένου Ωραρίου Γερμανικής και Γαλλικής Γλώσσας (10.09.2010), αφορούσε μόνο στην κάλυψη των αναγκών στα 800 πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία. Στα υπόλοιπα 2.500 περίπου 6/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία, στα οποία διδάσκεται το μάθημα της Β Ξένης Γλώσσας, αναμένονται προσλήψεις τις επόμενες ημέρες.
Β) Καλούνται οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων να προχωρήσουν σε άρση των συμπτύξεων – που σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν οδηγήσει σε τμήματα άνω των 30 μαθητών – και να ζητήσουν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να συμπεριληφθεί και η σχολική τους μονάδα στο προγραμματισμό για τις νέες προσλήψεις που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε

13.09.2010 ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ:

1) Δεν υπήρξε πρόσθετη τηλεφωνική ενημέρωση από τις Δ/νσεις Α/θμιας με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζονται έγκαιρα οι συνάδελφοι.
2) Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων γίνονται κυρίως στα 800 12/θέσια Δημοτικά Σχολεία του Αναμορφωμένου Προγράμματος αλλά και στα υπόλοιπα 6/θεσια Δημοτικά Σχολεία με αποτέλεσμα να μην έχουν όλοι οι συνάδελφοι τις ίδιες ευκαιρίες ανάθεσης επιπλέον ωρών αφού η Δεύτερη Ξένη Γλώσσα θα μπορεί να σχηματίσει φέτος τμήματα Ολοήμερου μόνο στα 800 12/θέσια Δημοτικά Σχολεία του Αναμορφωμένου Προγράμματος.
3) Συνάδελφοι που προσελήφθηκαν στις 10.09.2010 επικοινωνώντας με την αντίστοιχη Δ/νση Α/θμιας τηλεφωνικά καλούνται να αποδεχτούν πρόσληψη δίχως να γνωρίζουν τον αριθμό των ωρών ανάθεσης ούτε τις ακριβείς σχολικές μονάδες τοποθέτησης.
4) Σε πολλές Δ/νσεις Α/θμιας αναθέτουν ώρες σε Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου ενώ εκκρεμούν ακόμη οι τοποθετήσεις μονίμων (μερικής και ολικής διάθεσης στην Α/θμια) από τη Β/θμια που προηγούνται βάσει νόμου.
5) Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τη διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων από Μειωμένου σε Πλήρους Ωραρίου.
6) Η ανάθεση ωρών στις σχολικές μονάδες γίνεται με διαφορετικά κριτήρια ανά Δ/νση Α/θμιας.
7) Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τις ακριβείς αποδοχές του νέου αυτού τύπου σύμβασης.
8) Διάφορες Δ/νσεις Α/θμιας μεταφέρουν αντικρουόμενες πληροφορίες για τον τρόπο ανάθεσης ωρών στις αντίστοιχες Δ/νσεις Β/θμιας
.
9) Πολλές
Δ/νσεις Α/θμιας δεν είχαν ενημερωθεί για τις προσλήψεις Αμω και δεν τους εξυπηρέτησαν σήμερα αν και η ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης παίζει σημαντικό ρόλο.
10)
Ομάδα συναδέλφων της Β Αθήνας-Β/θμια ετοιμάζεται να υποβάλλει ομαδική ένσταση γιατί σήμερα ανατέθηκαν σε Αμω τα Δημοτικά Σχολεία που είχαν δηλώσει οι ίδιοι την προηγούμενη εβδομάδα για συμπλήρωση ωραρίου.
11) Στην Γ Πειραιά-Α/θμια συνάδελφος ΠΕ07 καλείται να διδάξει 14 ώρες σε διαφορετικά νησιά της ίδιας περιοχής!
12) Τα περισσότερα μηνύματα που καταφθάνουν συγκλίνουν στις 14 ώρες/εβδομάδα (δηλαδή 3 1/2 Δημοτικά Σχολεία) ανάθεση στα 12/θέσια κυρίως Δημοτικά του Αναμορφωμένου προγράμματος ανεξάρτητα από χωροταξικά κριτήρια των σχολικών αυτών μονάδων μεταξύ τους.
13) Συνάδελφος στη Λακωνία-Α/θμια καλείται να εργαστεί 14 ώρες σε σχολεία που απέχουν 125 χλμ. μεταξύ τους επειδή είναι μόνο αυτά στο Αναμορφωμένο πρόγραμμα!

12.09.2010
Ανάστατοι είναι οι 214 καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας που κλήθηκαν ξαφνικά την Παρασκευή το απόγευμα να προσληφθούν ως Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου σε διάφορες περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι συνάδελφοι που καλέστηκαν είχαν δηλώσει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ για Αμω χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες για το νέο αυτό τύπο συμβάσεων, ενώ ο τελευταίος που καλέστηκε βρίσκεται στο Νο …1135 του φετινού Πίνακα Αναπληρωτών (κατηγορία τριτέκνων)!
Από την Παρασκευή μέχρι σήμερα έχουν σταλεί (Α´ φάση για Πρωτοβάθμια -10.09.2010) δεκάδες μηνύματα διαμαρτυρίας, ενώ πολλοί συνάδελφοι έμαθαν για την πρόσλήψή τους στην Ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης την Κυριακή 12.09.2010!

Στείλτε την ενημέρωσή σας ΜΟΝΟ με E-Mail: info@deutsch.gr
(ονοματεπώνυμο, σχολικές μονάδες πρόσληψης, ώρες/εβδομάδα)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

17.09.2010 Οι Αμω γύρισαν την πλάτη στο Υπουργείο Παιδείας: 1 στους 3 δεν παρουσιάστηκαν

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις Αμω


Οι 214 Αναπληρωτές Μειωμένου Ωραρίου ΠΕ07
(Α´ φάση για Πρωτοβάθμια -10.09.2010)

Έκτακτη ανακοίνωση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης για τις προσλήψεις Αμω (11.09.2010)


Η εγκύκλιος Αναπληρωτών, Αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και Ωρομισθίων για το σχ. έτος 2010-11


Τα 800 Αναμορφωμένα Πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία (2010-11)

Κατάλογος όλων των Δ/νσεων Α/θμιας Εκπ/σης της χώρας-------------------------------------------------------------
ΟΔΗΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ
Όσοι συνάδελφοι θα υποβάλουν φέτος για πρώτη φορά αίτηση ένταξης στον πίνακα με μηδενικά μόρια (πίνακα Γ´) θα πρέπει να λάβουν υπόψη πως θα κληθούν να αναλάβουν ώρες διδασκαλίας στην Α/θμια Εκπ/ση μόνο στις επαρχιακές διευθύνσεις και συγκεκριμένα εκτός περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.


23.06.2010 Εκδόθηκε η εγκύκλιος Αναπληρωτών, Αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου και Ωρομισθίων για το σχ. έτος 2010-11.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

20.07.2009
Εκδόθηκε η εγκύκλιος Αναπληρωτών και Ωρομισθίων για Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) για το σχ. έτος 2009-10.

Εγκύκλιος Αναπληρωτών – Ωρομισθίων ΕΑΕ σχολικού έτους 2009-10

08.06.2009
Χρήσιμες οδηγίες και διευκρινίσεις περιλαμβάνει το σημείωμα του συναδέλφου Παναγιώτη Ποζίδη, Αιρετού στο Π.Υ.Σ.Π.Ε Κέρκυρας σχετικά με τις αιτήσεις αναπληρωτών – ωρομισθίων, που αναδημοσιεύουμε από την εκπαιδευτική ιστοσελίδα www.alfavita.gr. Πατήστε
εδώ

29.05.2009 Εκδόθηκε η εγκύκλιος Αναπληρωτών και Ωρομισθίων για το σχ. έτος 2009-10.

Εγκύκλιος Αναπληρωτών – Ωρομισθίων σχολικού έτους 2009-10

ΑΙΤΗΣΗ


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ
Η πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών γίνεται από ενιαίο πίνακα ωρομισθίων που συντάσσεται κατά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης κάθε έτος. Κάθε υποψήφιος ωρομίσθιος εγγράφεται στον πίνακα μόνο μιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Ποιους νομούς περιλαμβάνει η κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ
Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι χωρισμένη σε 81 περιοχές διορισμού.
Κωδικοί περιοχών Πρωτοβάθμιας

Ποιοι δήμοι ανήκουν σε κάθε περιοχή διορισμού στην Πρωτοβάθμια

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι χωρισμένη σε 178 περιοχές διορισμού.
Κωδικοί περιοχών Δευτεροβάθμιας

Οι περιοχές, τα σχολεία ανά δήμο και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Εγκύκλιος Αναπληρωτών και Ωρομισθίων 2008-09

Αίτηση Αναπληρωτών και Ωρομισθίων 2008-09

2010-11: Α, Β, Γ Φάσεις Αμω ΠΕ07 (763 προσλήψεις)