DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Δ.Σ Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε: Προαπαιτούμενο για τις υπηρεσιακές μεταβολές η λύση του θέματος των 3.657 μετατάξεων εκπαιδευτικών – Έγγραφο προς τη Γενική Διευθύντρια Προσωπικού του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ κ. Ευδοκία Καρδαμίτση (01.02.2015)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

www.deutsch.gr     info@deutsch.gr

 

Αθήνα, 01-02-2015

Αρ. Πρωτ.: 7/2015

ΠΡΟΣ:

Γενική Διευθύντρια Προσωπικού του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ

κ. Ευδοκία Καρδαμίτση

 

ΚΟΙΝ.:

 Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων

κ. Αριστείδη Μπαλτά


Αναπληρωτή Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ

κ. Τάσο Κουράκη


Τοπική Επιτροπή Πέλλας της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε


ΘΕΜΑ: «Προαπαιτούμενο για τις υπηρεσιακές μεταβολές η λύση του θέματος των 3.657 μετατάξεων εκπαιδευτικών»


Αξιότιμη κυρία Καρδαμίτση,

Όπως ήδη γνωρίζετε οι επιστημονικές ενώσεις των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16, ΠΕ19-20 και ΠΕ32 βρίσκονται σε εντατικές διαβουλεύσεις, τόσο εντός των ενώσεων όσο και μεταξύ τους, ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην άμεση λύση των ζητημάτων που προέκυψαν από την εφαρμογή της παραγράφου 11 του άρθρου 82 του Νόμου 4172/2013 και οδήγησαν στην υποχρεωτική μετάταξη 3.657 εκπαιδευτικών των παραπάνω ειδικοτήτων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως επίσης γνωρίζετε η νέα πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ έχει τοποθετηθεί δημόσια - δια του αναπληρωτή Υπουργού κ. Τάσου Κουράκη - στις 23 Ιανουαρίου 2015 ως εξής για το θέμα: «Η διαδικασία των Μετατάξεων εκπαιδευτικών οκτώ ειδικοτήτων από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί θλιβερό παράδειγμα της προχειρότητας και της αδιαφάνειας με την οποία το Υπουργείο Παιδείας χειρίστηκε μείζονα εκπαιδευτικά ζητήματα στην «μνημονιακή» αυτή περίοδο. Ο τεράστιος αριθμός ενστάσεων από τους εκπαιδευτικούς αλλά και οι καταγγελίες από όλες τις πλευρές (Επιστημονικές Ενώσεις, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, Υπηρεσιακά Συμβούλια…) δυστυχώς αποδεικνύουν την παραπάνω διαπίστωση. Για να αντιμετωπίσουμε την περίπλοκη αυτή κατάσταση, δεν θα κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που αιτούνται οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς : την επανεξέταση και κοινοποίηση των πινάκων με τα μόρια των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών και την επανεξέταση τόσο του θεσμικού πλαισίου (Ν.4172/2013) όσο και του συνόλου των υποχρεωτικών μετατάξεων και την πραγματοποίηση των αναγκαίων μετακινήσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες των Δημοτικών Σχολείων και με τήρηση σαφών και δίκαιων νομικών κανόνων»     

ΠΗΓΗ: http://360pedia.gr/syriza-diorismoi/

Όπως γνωρίζετε καλύτερα από όλους, λόγω της τεράστιας εμπειρίας σας στο χώρο της διοίκησης της εκπαίδευσης, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και είναι προφανές πως η λύση του θέματος «υποχρεωτικές μετατάξεις» είναι προαπαιτούμενο για την έναρξη της διαδικασίας των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (ίδρυση και κάλυψη οργανικών θέσεων για τους μεταταγμένους εκπαιδευτικούς, μεταθέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, διορισμοί κ.λπ) ενόψει του νέου σχολικού έτους 2015-16.

Στα πλαίσια αυτά σας αποστέλλουμε προς διεκπεραίωση το παρακάτω έγγραφο, που αν και έχει κατατεθεί στο Υπουργείο στις 09.01.2015 (Αρ. Πρωτ. εισερχομένων ΚΠ: 2141/09-01-2015), έως σήμερα δεν έχει τύχει εγγράφου απαντήσεως. Συνημμένα θα βρείτε και το σύνολο των Υπουργικών Αποφάσεων με θέμα: «Αριθμός πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού Δ.Ε. και κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού Π.Ε.», που εκδόθηκαν σε εφαρμογή της παρ. 11 του άρθρου 82 του Ν. 4172/2013.

 

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΙΛΕ ΣΤΕΦΑΝΙΑ-ΜΠΕΤΙΝΑ-ΑΛΒΙΝΑ

 

H Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΚΡΙΤΖΑΛΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

ΣΥΝ: Έγγραφο Δ.Σ. Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε προς διεκπεραίωση (1 σελίδα)

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

www.deutsch.gr    info@deutsch.gr

 

Αθήνα, 07-01-2015

Αρ. Πρωτ.: 85/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Λοβέρδος: Μεταθέσεις στην Πέλλα, γρήγορα και με … ΦΕΚ!

 

Με το στόμα ανοικτό έχει αφήσει ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Α. Λοβέρδος ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα στην Πέλλα με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1780/30-12-2014/τεύχος Γ´) για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεκάδες συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων απευθύνθηκαν και στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. και στο Δ.Σ. του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας της Ένωσής μας, με την απορία πως είναι δυνατόν να συμπεριλαμβάνεται στην 6η φάση μετατάξεων εκπαιδευτικών και η μετάταξη εκπαιδευτικού Γερμανικής Φιλολογίας από τη Δευτεροβάθμια Πέλλας, ενώ στις προηγούμενες πέντε φάσεις (επί της θητείας του Καθηγητή Κ. Αρβανιτόπουλου στο Υ.ΠΑΙ.Θ) δε συνέβη κάτι παρόμοιο.

Φαίνεται πως στο γραφείο του κ. Λοβέρδου έχουν μπερδέψει τις υποχρεωτικές μετατάξεις με τις μεταθέσεις! Διότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4172/2013 εκδόθηκαν διαπιστωτικές πράξεις από τον Υπουργό Παιδείας και σύμφωνα με αυτές δεν διαπιστώθηκε πλεόνασμα εκπαιδευτικού Γερμανικής Φιλολογίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Εφόσον δε διαπιστώθηκε επισήμως πλεόνασμα, ποια είναι η νομιμοποιητική βάση, πάνω στην οποία στηρίχτηκε η εν λόγω ενέργεια;

Συνολικότερα, επιφυλασσόμαστε σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. να εξετάσουμε συνολικά το θέμα των μετακινήσεων από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η 6η φάση υποχρεωτικών μετατάξεων διόγκωσε τα ήδη υπαρκτά προβλήματα, που είχαν επισημανθεί.

Αναμένουμε από τον κ. Λοβέρδο να απαντήσει εγγράφως στο συγκεκριμένο θέμα που θέσαμε παραπάνω.

Καλή χρονιά σε όλους/ες!

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Όλες οι Υπουργικές Αποφάσεις με θέμα: «Αριθμός πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού Δ.Ε. και κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού Π.Ε.»