DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Δ.Σ. ΠΕΚΑΓΕΠΕ: Δελτίο τύπου «Συνάντηση με παράγοντες του Υπουργείου για το θέμα της καθυστέρησης των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07 για το διδακτικό έτος 2017-2018»

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Π.Ε.

www.pdv.org.gr        info@pdv.org.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση με παράγοντες του Υπουργείου για το θέμα της καθυστέρησης των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07 για το διδακτικό έτος 2017-2018»

Σήμερα, Πέμπτη 19.10.2017, το μέλος Δ.Σ. και αναπληρωτής εκπαιδευτικός κ. Αντώνιος Παζάλος είχε συνάντηση με παράγοντες στο γραφείο του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ στο Μαρούσι, αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της καθυστέρησης προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07 και της πρόθεσης/επιδίωξης να αποσαφηνιστεί τόσο το χρονικό πλαίσιο όσο και ο αριθμός/καθεστώς εργασίας των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07 που πρόκειται να προσληφθούν στη Β’ Φάση Αναπληρωτών Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας, καθώς και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο των ως άνω συναντήσεων ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. επέδωσε την Διαμαρτυρία-Καταγγελία του Δ.Σ. αναφορικά με το ζήτημα της καθυστέρησης των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ07 για το διδακτικό έτος 2017-2018, αναπτύσσοντας και δια ζώσης τις πολυάριθμες συνέπειες της σημειούμενης καθυστέρησης, τόσο για το εργασιακό καθεστώς και τον οικογενειακό/οικονομικό προγραμματισμό των ίδιων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, όσο και για τους εκατοντάδες μαθητές/μαθήτριες που έχουν επιλέξει τα Γερμανικά ως Β’ Ξένη Γλώσσα σε όλη την χώρα και είτε παραμένουν αδίδακτοι, είτε υποχρεώνονται σε αλλαγή της γλώσσας επιλογής τους, βάσει της σχετικής διάταξης που προβλέπει ότι  «αν μέχρι την 1η Οκτωβρίου του σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχθηκε από τις δηλώσεις προτίμησης, τότε οι μαθητές/τριες διδάσκονται την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

Αναφορικά με την ως άνω διάταξη υπογραμμίστηκε η - εκ των αντικειμενικών δεδομένων απορρέουσα - ανάγκη άμεσης αναστολής εφαρμογής της παραπάνω διάταξης μέχρι και την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων προσλήψεων αναπληρωτών κλάδου ΠΕ07. Επιπλέον τονίστηκε ιδιαίτερα το οξύμωρο γεγονός της πλήρους αναντιστοιχίας του μηδαμινού αριθμού των 72 προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών του ως άνω κλάδου που πραγματοποιήθηκαν στις 05.09.2017 στην Α’ Φάση Αναπληρωτών Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας με τις πραγματικές και διαπιστωμένες ανάγκες που - στην κυριολεξία - καταγράφονται στο σύνολο της Επικράτειας, καθώς βέβαια και το γεγονός ότι πρόκειται για τις μοναδικές εκ των συνολικά  2.475 προσλήψεων με καθεστώς μειωμένου ωραρίου (ΑΜΩ).

Ως προς τα παραπάνω σημεία ο εκπρόσωπος της ΠΕΚΑΓΕΠΕ δεν έλαβε καμία σαφή απάντηση, πέραν της ημερομηνίας κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η Β’ Φάση Προσλήψεων Αναπληρωτών Ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας, η οποία σύμφωνα με τους παράγοντες του Υπουργείου θα λάβει χώρα αύριο Παρασκευή, 20.10.2017.

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. δηλώνει για άλλη μια φορά την πλήρη αντίθεσή του στην ακολουθούμενη επιλεκτική, αντιπαιδαγωγική, αντιευρωπαϊκή και εν τέλει αντισυνταγματική πολιτική του αποκλεισμού των μαθητών/μαθητριών από το μορφωτικό αγαθό της Β’ Ξένης Γλώσσας της επιλογής τους, καθώς και του εμπαιγμού και της πλήρους αναλγησίας που βιώνουν οι συνάδελφοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ07, στα αντικειμενικά προβλήματα των οποίων η Πολιτική Ηγεσία οφείλει σε κάθε περίπτωση να ενσκήψει με την ευαισθησία και την ανθρωπιά που εξ αντικειμένου οφείλει να διακρίνει ειδικά το Υπουργείο Παιδείας.

Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και κινητοποιήσεις σε συνεργασία πάντα με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας των αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών, προκειμένου να υπάρξει άμεση άρση και αποκατάσταση της παραπάνω θλιβερότατης πραγματικότητας που εκφεύγει των ορίων κάθε αποδεκτού εκπαιδευτικού πλαισίου.

 

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ