Αρχείο 2005 - 2017
-
Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ): Ασφυκτικές οι πιέσεις των σχολαρχών προς την τροϊκα για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών
Το τελευταίο διάστημα έχει «διαρρεύσει» στα ΜΜΕ η απαίτηση των «θεσμών» προς το Υπουργείο Παιδείας για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Οι πληροφορίες της Ομοσπονδίας μας κάνουν λόγο για έντονες πιέσεις, όχι της τρόικα προς την κυβέρνηση, αλλά των εκπροσώπων των σχολαρχών προς την τρόικα για να αυξηθεί το ωράριο, άρα και το μέγεθος της δωρεάν απασχόλησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στα σχολεία. Ποιος ξεχνά το ρόλο του Αλβανού τοποτηρητή του ΔΝΤ Niko Hobdari και τα ραντεβού του με συγκεκριμένους ιδιοκτήτες;
-
Weihnachten 2017
Οικουμενικό Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ στην Γερμανική Σχολή Αθηνών (02. & 03.12.2017)
41o Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης (03.12.2017)
Weihnachtsfeier im Philadelphia Haus (14.12.2017) -
Κατανομή περιφερειών ευθύνης στους Σχολικούς Συμβούλους κλάδου ΠΕ07 (30.11.2017)
Με Υπουργική Απόφαση ανατίθεται η προσωρινή εποπτεία των σχολείων της περιφέρειας ευθύνης της Σχολικής Συμβούλου κλ.ΠΕ07-Γερμανικών με έδρα την Δ/νση Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης, Παπαδημητρίου Σουλτάνας, η οποία τοποθετήθηκε σε θέση Διευθύντριας σχολικής μονάδας, στους υπηρετούντες Σχολικούς Συμβούλους κλ.ΠΕ07, ως εξής:
-
Πρόσκληση
Το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. σας προσκαλεί στην 2η Ημερίδα για την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων στη διδασκαλία της Γερμανικής, η οποία θα διεξαχθεί στις 9.12.2017. Η παρακολούθηση της Ημερίδας είναι ελεύθερη κατόπιν δήλωσης συμμετοχής. Το Πρόγραμμα της Ημερίδας καθώς και όλες οι σχετικές με την Ημερίδα πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα:
-
Κοινωνικό Μέρισμα – Μέχρι την 12η Δεκεμβρίου 2017 η ηλεκτρονική υποβολή
Μεγάλος αριθμός συναδέλφων εκπαιδευτικών Γερμανικής Φιλολογίας που είναι άνεργοι, εργάζονται σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου στη Δημόσια Εκπαίδευση, ως ωρομίσθιοι σε ιδιωτικά σχολεία κ.ο.κ. θα επωφεληθούν από το κοινωνικό μέρισμα που θα καταβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου. Για παράδειγμα εάν κάποιος είναι άγαμος με ετήσιο εισόδημα έως 3.000€ δικαιούται κοινωνικό μέρισμα 450€, εάν το ετήσιο εισόδημα είναι 6.000€ δικαιούται 350€ και εάν το ετήσιο εισόδημα είναι 9.000€ δικαιούται 250€.
-
«Το ελληνικό σχολείο σήμερα: η Φιλοσοφική Σχολή συζητά και προτείνει» - Συνέδριο στην Αθήνα 1 & 2 Δεκεμβρίου 2017
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αδιάλειπτης προσφοράς της Φιλοσοφικής Σχολής στην ελληνική εκπαίδευση, διοργανώνεται Συνέδριο με τη συνεργασία όλων των Τμημάτων της Φιλοσοφικής Σχολής με θέμα: «Το ελληνικό σχολείο σήμερα: η Φιλοσοφική Σχολή συζητά και προτείνει».
Κύριος σκοπός του συνεδρίου είναι αφενός να αναδείξει τα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό σχολείο σήμερα και αφετέρου να εξετάσει σε βάθος όσα από αυτά σχετίζονται με τον ιδιαίτερο χώρο που και η Φιλοσοφική υπηρετεί, σε μια προσπάθεια να βρεθούν και να δοθούν κατευθύνσεις για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών πραγμάτων τόσο στο επίπεδο των αναλυτικών προγραμμάτων, του μαθησιακού υλικού και της διδακτικής μεθοδολογίας, όσο και στους γενικότερους τομείς της οργάνωσης, της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του σχολείου. -
Weihnachtswerkstatt für Kinder die Deutsch lernen in Attika
Die IKDS (Interaktive Kommunikation Deutsche Sprache) lädt ein zu einer Weihnachtswerkstatt: am Sonntag dem 10. Dezember von 11:30 bis 16:30 Uhr wird in den Räumlichkeiten des deutsch-griechischen Vereins „Philadelphia“ weihnachtlich gebastelt, gebacken und gesungen. Teilnehmen können Kinder von 6-10 Jahren die mindestens A1 Sprachniveau in Deutsch haben.
-
Γ. Κερκινοπούλου: Workshop Weihnachtsbasteln im Deutschunterricht 2017
Liebe DaF KollegΙnnen!
Με χαρά σας προσκαλούμε σε βιωματικό εργαστήριο δημιουργίας χριστουγεννιάτικων κατασκευών από ανακυκλώσιμα, την Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17.30 – 20.00 στο νέο 5ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με επιμορφωτές/εμψυχωτές/τριες τις/τους εκπαιδευτικούς Γιαπουντζή Κωνσταντίνο, Ιωαννίδου Δομνίκη και Τοκμακίδου Στυλιανή. -
Σύλλογος Γονέων 1ου Γυμνασίου Βούλας: Επιστολή διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της Β΄ Ξένης Γλώσσας
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης με αρ.7069/Δ1/26-4-2016 που ίσχυσε για την Πρωτοβάθμια από το σχολ. έτος 2016-17 και της νέας Υπουργικής Απόφασης με αρ. 53476/ΓΔ4/28-3-2017, που ισχύει από τη σχολική χρονιά 2017-18 για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφαιρεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες και των δύο Βαθμίδων Εκπαίδευσης το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής της Β’ Ξένης Γλώσσας. -
Kolloquium Germanistik EKPA WiSe 2017-18 - Vortrag der Präsidentin des Panhellenischen DeutschlehrerInnenverbandes Stephanie Bettina Alwine Thiele: "DaF-Unterricht in Krisenzeiten und interkulturelle Kompetenzen. Eine theoretische und empirische Analyse am Beispiel Griechenland"
Vortrag der Präsidentin des Panhellenischen DeutschlehrerInnenverbandes Stephanie Bettina Alwine Thiele – Mittwoch, 22.11.2017 um 17.30 (Raum 712-Philosophische Fakultät Athen)
"DaF-Unterricht in Krisenzeiten und interkulturelle Kompetenzen. Eine theoretische und empirische Analyse am Beispiel Griechenland"
-
Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης Ευχετήριας κάρτας
Η Πρεσβεία της ΟΔΓ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε για πέμπτη συνεχή χρονιά σε διαγωνισμό ζωγραφικής για τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων της Πρεσβείας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Η κάρτα που θα διακριθεί στο διαγωνισμό θα ταξιδέψει με τη σφραγίδα της Πρεσβείας, είτε ταχυδρομικά, είτε ως e-card σε πολλούς παραλήπτες για να μεταφέρει τις πιο όμορφες ευχές της χρονιάς. Επιπλέον ο νικητής θα ταξιδέψει για 5 ημέρες κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων στο μαγευτικό Βερολίνο.
-
DaFWEBKON - Call for Abstracts 2018
Vom 1.-3. März 2018 wird die DAFWEBKON 2018, die Web-Konferenz für Deutsch als Fremdsprache/Zweitsprache Lehrende via Internet stattfinden. Reichen Sie Ihren Beitrag bis 10. Dez. 2017 ein!
-
ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Να εγκριθούν άμεσα όλα τα κατά παρέκκλιση τμημάτα της β΄ ξένης γλώσσας
Στις 29/9/2017 με εγκύκλιο του Δ/ντή Σπουδών και Προγραμμάτων ζητήθηκε από τα γυμνάσια της χώρας να καταθέσουν μέχρι τις 4/10/2017 αιτήματα παρέκκλισης για συγκρότηση τμημάτων β΄ ξένης γλώσσας. Και ενώ η εγκύκλιος ζητούσε τα στοιχεία από τα σχολεία μέσω των Δ/νσεων Εκπ/σης και των Περιφερειακών Δ/νσεων μέχρι τις 4/10, δεν φαίνεται το Υπουργείο να απαντά με την ίδια ταχύτητα στα σχολεία. Ένα μήνα μετά δεν έχει δοθεί απάντηση σχετικά με αυτό το ζήτημα.
-
Έγκριση ελεύθερων βοηθημάτων Γερμανικής Γλώσσας μαθήματος ειδικότητας της Γ΄ τάξης Ημερήσιων & Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. σχολικού έτους 2017-2018
Την έγκριση των ελευθέρων βοηθημάτων Γερμανικής γλώσσας για τις ανάγκες της ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας της Γ’ τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2017-2018, ανακοίνωσε το ΥΠ.Π.Ε.Θ.
-
Die Maerzbuehne in Saloniki
Με αφορμή τα 60 χρόνια από το θάνατο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, η MAERZBUEHNE ανεβάζει υπό τη σκηνοθεσία του Μάρτιν Σάρνχορστ επιλογές από τη συλλογή των φιλοσοφικών παραβολών: Ιστορίες του κ. Κόυνερ, για πρώτη φορά, ως θεατρικό αναλόγιο.
Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Φράγκων 15, Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 22-11- 2017, στις 20:30. Η παράσταση είναι στα Γερμανικά με Ελληνικούς υπέρτιτλους. Είσοδος: 10 €