Αρχείο 2005 - 2017
-
Προσλήψεις Ωρομισθίων 2009-2010
-
Tag der offenen Tür und Europäischer Sprachentag
Fest am Goethe-Institut Thessaloniki
Mittwoch, 30.09.2009, 09.30 - 13.30 Uhr und 17.00 - 22.30 Uhr
20 Jahre Mauerfall und Wiedervereinigung
60 Jahre Grundgesetz in der Bundesrepublik
Wie immer feiern wir Ende September den Europäischen Sprachentag.
Lernen Sie das Goethe-Institut in zwangloser Umgebung mit Musik und Theater kennen.
Das Sprachkurssekretariat und die Bibliothek stehen Ihnen mit Informationen zur Verfügung. -
Κατανομή των μαθητών σε τμήματα κατ´ απόλυτη αλφαβητική σειρά - να εφαρμοστούν οι νόμοι !
Κοινό υπόμνημα απέστειλε στον Διευθυντή Σπουδών Δ/θμιας του Υπ.Ε.Π.Θ και σε όλους τους Διευθυντές Δ/θμιας Εκπ/σης της χώρας η Πανελλήνια Ένωση και ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Π.Ε.
Στο υπόμνημα ζητείται η πιστή εφαρμογή των εγκυκλίων καθώς «πολλοί Προϊστάμενοι Γραφείων και Διευθυντές Δ/θμιας, όπως και Δ/ντες σχολείων πιέζουν για συμπτύξεις τμημάτων και/ή τη δημιουργία αμιγών τμημάτων β´ ξένης γλώσσας (κατανομή των μαθητών σε τμήματα, όχι κατ´ απόλυτη αλφαβητική σειρά όπως ο νόμος ορίζει αλλά με κριτήριο την επιλογή της β´ ξένης γλώσσας)».
Για να διαβάσετε το υπόμνημα πατήστε εδώ
Περισσότερα: Εγκύκλιοι για 2009-10 -
Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Πολιτισμού στη Ρόδο
-
Goethe-Institut Thessaloniki: Der Rhythmus der Freiheit
-
Goethe-Institut Thessaloniki: Demokratie in Bewegung
-
SOS für Deutsch Ein Hit 2!!!
-
ΣτΕ: Και νέα αναβολή στην προσφυγή για την επαναφορά του 3ωρου στα Γυμνάσια (18.09.2009)
-
Καθημερινή: Μετά τη Μ. Βρετανία τους περισσότερους Έλληνες σπουδαστές προσελκύει η Γερμανία
-
Υποτροφίες της DAAD για το χειμερινό εξάμηνο 2010/11
-
ΣτΕ: Επιτρέπονται κατ´ εξαίρεση προσλήψεις συμβασιούχων και αποσπάσεις νεοδιόριστων (15.09.09)
10.09.2009 Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ η Γενική Γραμματέας του Υπ.Ε.Π.Θ κ. Νίκη Γκοτσοπούλου εντός της ημέρας το Υπ.Ε.Π.Θ θα λάβει από τη δικαιοσύνη εγγράφως την άδεια να εξαιρεθεί η εκπαίδευση από την απαγόρευση προσλήψεων λόγω των εκλογών και θα προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων.
Οι προσλήψεις ωρομισθίων Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, διότι δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση καθώς είναι ενταγμένες στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. -
Λόγω της γρίπης μειώθηκε ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα στους 25 (14.09.09)
Με απόφαση του Υπ.Ε.Π.Θ. (πατήστε εδώ) δίνεται η δυνατότητα σχηματισμού τμημάτων με 25 μαθητές αντί για 30. Έτσι, γίνεται πράξη ένα από τα βασικότερα αιτήματα αιχμής των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
Η απόφαση ελήφθη στα πλαίσια των μέτρων προστασίας από τη νέα γρίπη και θα οδηγήσει σε δημιουργία νέων τμημάτων δίνοντας τη δυνατότητα ποιοτικότερης παροχής εκπαίδευσης στα σχολεία της χώρας, αρκεί να μη μείνει απλά σε επίπεδα εξαγγελίας.
Ενημερώστε όλους τους συναδέλφους για αυτή την εξέλιξη και απαιτήστε την εφαρμογή της απόφασης! -
Συνάντηση στη Ρόδο: Κυριακή 20/09 11.00-14.00, 5ο Γυμνάσιο Ρόδου
H πρώτη συνάντηση των εκπαιδευτικών Γερμανικής Γλώσσας του νομού Δωδεκανήσου θα γίνει την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 ώρα 11.00-14.00 στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου (Πλ. Μητροπόλεως). Θα μιλήσουμε για τα νέα βιβλία των Γερμανικών, την επικαιρότητα του κλάδου μας, την επέκταση των Γερμανικών σε νέα Γυμνάσια του νομού και το Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου που θα γίνει στη Ρόδο το Μάρτιο του 2010.
Τοπική Επιτροπή Ρόδου της Πανελλήνιας Ένωσης rhodos@deutsch.gr
-
Συνάντηση στο ΣΠΔΕ - Σημείωμα ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης (04.09.2009)
Σημείωμα των τριών μελών του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης που συμμετείχαν στη συνάντηση. Πατήστε εδώ
31.08.2009 Στην έδρα του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα ημίωρη συνάντηση του Προέδρου του Συμβουλίου κ. Μπαμπινιώτη με εκπροσώπους των συλλογικών φορέων των καθηγητών Γερμανικής, Αγγλικής, Γαλλικής, Ιταλικής & Ισπανικής Γλώσσας. Την Πανελλήνια Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιάννης Καρατσιομπάνης, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Γιατράς και η Ειδική Γραμματέας Δήμητρα Καλλιανιώτη.