DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Αποτελέσματα εκλογών-Ανασκόπηση Ημερίδας Επιμόρφωσης

Αποτελέσματα εκλογών-Ανασκόπηση Ημερίδας Επιμόρφωσης 20.03.2006: Με την εκλογική διαδικασία της 12ης Μαρτίου 2006 ο κλάδος Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ07) έχει πλέον ένα ισχυρό αντιπροσωπευτικό όργανο καθώς η συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης εκπροσώπων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Με τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου και τη μεγάλη συμμετοχή στην Ημερίδα που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Esperia (Σταδίου 22, Αθήνα) 429 πτυχιούχοι και φοιτητές Γερμανικής Φιλολογίας άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το ποσοστό συμμετοχής ανέρχεται στο 59,5% επί των εγγεγραμμένων μελών με δικαίωμα ψήφου.

Σύμφωνα με το πρακτικό της Εφορευτικής Επιτροπής οι σταυροί προτίμησης των τακτικών και αναπληρωματικών μελών κατανέμονται ως εξής:

1 Καρανικόλας Μιχάλης 343
2 Καρατσιομπάνης Γιάννης 269
3 Γιατράς Παναγιώτης 193
4 Χαρδαλούπα Γιοχάνα 154
5 Πλιάτσικα Κωνσταντίνα 146
6 Καλογιαντσίδης Θανάσης 102
7 Κανδρή Ματίνα 101
8 Σιφναίος Νίκος 91
9 Σταθαρά Μαρία 82
10 Κουτεντάκη Μαρία 80
11 Δημητριάδη Γιώτα 73
12 Λιανός Κώστας 72
13 Κοπτερίδου Λουκία 71
14 Τασιοπούλου Βάσω 70

Εκ μέρους των φοιτητών Γερμανικής Φιλολογίας (έκτακτο μέλος Δ.Σ.) εκλέγεται ο Γκίζας Δημήτρης, ενώ η Εξελεγκτική Επιτροπή αποτελείται από τα εξής μέλη:

Νικητοπούλου Αικατερίνη
Χατζηιωάννου Μέλισσα
Κοτέντσης Πάρις

Οι στόχοι της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. για το 2006 που ψηφίστηκαν στον Προγραμματισμό Δράσης της 12ης Μαρτίου είναι οι εξής:
-Υποχρεωτική διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γερμανικής και Γαλλικής) στο Ενιαίο Λύκειο
- Επαναπροώθηση του αιτήματος για την 3ωρη διδασκαλία του μαθήματος «Δεύτερη Ξένη Γλώσσα» στο Γυμνάσιο
- Δημιουργία θέσεων σχολικών συμβούλων ΠΕ07
- Διεύρυνση της διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
- Συνεργασία με τους αναγνωρισμένους συλλογικούς φορείς των καθηγητών Αγγλικής και Γαλλικής για την προώθηση των κοινών αιτημάτων (επαναφορά του 3ωρου στο Γυμνάσιο, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Ενιαίο Λύκειο, επάρκεια διδασκαλίας, παράλληλη διδασκαλία Γερμανικής-Γαλλικής, κ.α.)
- Ενέργειες που στοχεύουν στην αύξηση της αντιπροσώπευσης της Γερμανικής γλώσσας και του Γερμανόφωνου Πολιτισμού στην Ελλάδα
Πιστεύουμε πως οι προσπάθειές που καταβάλλει η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. για τον κλάδο μας θα σας βρει θερμούς συμπαραστάτες.


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
,,Neue Perspektiven im DaF”
Κυριακή 12 Μαρτίου 2006 (09.30-16.30)
Esperia Hotel, Σταδίου 22, Αθήνα
Διοργάνωση:
Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.


Παρά την «συνωμοσία» του καιρού – έβρεχε μανιωδώς από το πρωί – και την αργία της Κυριακής, ο προθάλαμος της αίθουσας ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ του Ξενοδοχείου ΕΣΠΕΡΙΑ, στη Σταδίου, κατακλύστηκε από νωρίς από με ενδιαφερόμενους (φοιτητές – ωρομίσθιους – αναπληρωτές – μόνιμους) καθηγητές Γερμανικής Γλώσσας.

Η έναρξη της Ημερίδας έγινε από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης, κ. Ιωάννη Καρατσιομπάνη και αμέσως η κ. Ιωάννα Χαρδαλούπα παρουσίασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning. Έγινε αναφορά τόσο σε παιδαγωγικά οφέλη του προγράμματος για την εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και σε τρόπους στήριξης των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων του αποχωρήσαντος Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης που έγινε από τον απερχόμενο πρόεδρό της, κ. Ιωάννη Καρατσιομπάνη, σήμανε την έναρξη των εκλογών για νέο Δ.Σ.

Η ομιλία του κ. Δημήτρη Ζέππου, υποψήφιου Διδάκτορα Ε.Κ.Π.Α., ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τους νέους συναδέλφους, οι οποίοι μπόρεσαν να ακούσουν από κάποιον υπεύθυνα και τεκμεριωμένα, τι ακριβώς ζητάνε από αυτούς στις εξετάσεις του Α.Σ.Ε.Π.
Μετά το «πονοκεφάλιασμα» ακολούθησε μια πιο ευχάριστη «νότα» με την ομιλία της κ. Sigrit Xanthos, συνεργάτιδας του Goethe-Institut Athen. Η διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας στα Δημοτικά είναι πια γεγονός και η κ. Xanthos μας παρουσίασε πως μπορούμε να κάνουμε τη διδασκαλία τους όχι μόνον ευχάριστη αλλά και διασκεδαστική! Όλο το κοινό συμμετείχε (θέλοντας και μη!) στα παραδείγματα και τις διδακτικές τεχνικές, που μας «αποκαλύφτηκαν» από την κ. Xanthos. Επιστέγασμα όλον το χορευτικό κλείσιμο της ομιλίας της. (Όσοι απουσίαζαν έχασαν το καταπληκτικό θέαμα μιας ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας, όπου όλοι «λικνίζονταν» ακολουθώντας το ρυθμό της μουσικής που έπαιζε, πρωτοστατούντος της ομιλήτριας!).

Μετά τη «γυμναστική» καθηλώθηκαν όλοι στις καρέκλες τους παρακολουθώντας πρώτα ένα ενημερωτικό/κατατοπιστικό βίντεο της κ. Έλενας-Φοίβης Χυτήρη, PhD, ΣΕΠ Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών, για την Δυσλεξία. Τα συγκεκριμένα παραδείγματα από τη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας, που παρουσίασε η κ. Χυτήρη και οι τεχνικές που θα ήταν καλό να ακολουθήσουμε, για να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους δυσλεκτικούς μαθητές έδωσαν, το έναυσμα για πολλές ενδιαφέροντες ερωτήσεις-διευκρινίσεις προς την ομιλήτρια.

Οι κυρίες Renate Prohl, συνεργάτης του Goethe-Institut Athen και Christine Tsimis, βιβλιοθηκάριος στο Goethe-Institut Athen, μας παρουσίασαν μια διαφορετική προσέγγιση μαθήματος/διδασκαλίας μέσω της βιβλιοθήκης. Ανακαλύψαμε ότι η βιβλιοθήκη μπορεί να είναι – ή να γίνει – κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό δωμάτιο, που «στεγάζονται» βιβλία!

Η Ημερίδα τελείωσε με την Εφορευτική Επιτροπή να αρχίζει την καταμέτρηση των ψήφων και με τη συζήτηση για τον Προγραμματισμό Δράσης του νέου Δ.Σ.

Η συνέχεια και τα αποτελέσματα των Εκλογών επί της…..οθόνης του υπολογιστή σας!

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ
Με την επίδειξη της κάρτας μέλους της Πανελλήνιας Ένωσης θα διανεμηθούν δωρεάν:
- το αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας της Γερμανικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
- το ειδικό τεύχος προετοιμασίας εξετάσεων για τους υποψήφιους του ΑΣΕΠ
- αφίσες, αυτοκόλλητα και flyer για τους μαθητές μας

Επίσης, για όλους τους ενδιαφερόμενους θα διατίθενται τα θέματα εξετάσεων Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (Β2 και Γ1, Νοέμβριος 2003 - Νοέμβριος 2005) και εξετάσεων ΑΣΕΠ (2000-2004).

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ: ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ 2006

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Οι συνάδελφοι της Βόρειας Ελλάδας θα προμηθευτούν το υλικό στο Συνέδριο Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (7-8-9 Απριλίου 2006) που φέτος θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Aufkleber

Flyer

Stundenplan

als PDF drucken