DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Αποσύρθηκε η τροπολογία για απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία (05.04.2012)

05.04.2012 Μετά την 24ωρη απεργία στις 2 Απριλίου στα ιδιωτικά σχολεία και τη θύελλα των αντιδράσεων από ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα ο Υπουργός Παιδείας απέσυρε την τροπολογία.

Δελτίο Τύπου Υπουργείο Παιδείας (05.04.2012)


Δήλωση του Υπουργού Παιδείας Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη για τροπολογία που έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών
«Από την αναλυτική ανταλλαγή απόψεων που έγινε χθες με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω διαλόγου και μελέτης του περιεχομένου της τροπολογίας και μάλιστα σε τριμερές επίπεδο (Υπουργείο Παιδείας – Εκπαιδευτικοί- Ιδιοκτήτες Εκπαιδευτηρίων), προκειμένου να ενταχθεί σε μια γενικότερη αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό αποσύρω από την κατατεθείσα τροπολογία τα εδάφια δ´ και ε´ της παραγράφου 1 (που αφορούσαν σε απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών)».

---------------------------------------------------------------------
ΟΛΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την έκπληξή του από την εμμονή του Υπουργού Παιδείας, να καταθέσει τελικά σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών τροπολογία για την ιδιωτική εκπαίδευση.  Με αυτήν αφαιρεί  τον έλεγχο της καταχρηστικότητας των απολύσεων από τα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ, προβλέπει την απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία, «αυτοματοποιεί» τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ανοίγει το δρόμο για το σχολείο της αγοράς.


Η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί πάγια αιτήματα του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων και αφήνει απροστάτευτους τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πρόκληση, διότι θα επικρατήσει στην ιδιωτική εκπαίδευση ο νόμος της Ζούγκλας. Αυτή η τροπολογία αποτελεί απόδειξη ότι οδηγούμεθα σε μία ακόμη περίπτωση απόσυρσης του όποιου κρατικού ελέγχου από τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό έχει ευρύτερη σημασία γιατί οξύνει περαιτέρω τις εκπαιδευτικές και επομένως τις κοινωνικές ανισότητες.


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τον Υπουργό Παιδείας να αποσύρει τη συγκεκριμένη τροπολογία και να προχωρήσει σε διάλογο με τον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης
.


Δελτίο Τύπου Υπουργείο Παιδείας (04.04.2012)
Ο υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης συναντήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι, με τα μέλη του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ. Έγινε μακρά και ουσιαστική συζήτηση σε καλό κλίμα. Διαπιστώθηκε από κοινού η ανάγκη συνέχισης ενός διαλόγου για σοβαρά θέματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε τριμερή βάση: από τον υπουργό, τους εκπαιδευτικούς και τους ιδιοκτήτες των εκπαιδευτηρίων.
 
Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:
 
Υπουργός: Έγινε ένας ειλικρινής και σοβαρός διάλογος. Νομίζω ότι προβληματίστηκαν και τα δύο μέρη για την ουσία του θέματος. Στη δική μου εκτίμηση και διάθεση, αυτή η σημερινή συνάντηση προσβλέπω  να είναι η πρώτη για έναν τριμερή διάλογο, να κληθούν οι εκπαιδευτικοί, οι εκπρόσωποι, και ιδιοκτήτες των σχολείων να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε μεγάλα θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με την ποιότητα, με τους εκπαιδευτικούς και νομίζω ότι αυτό είναι το κύριο θέμα, περισσότερο από οποιαδήποτε τροπολογία. Η διάθεση όλων νομίζω ήταν προς αυτήν την κατεύθυνση κι εγώ θα αναλάβω πρωτοβουλία.
 
Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ: Πρώτα απ’ όλα συζητήσαμε μόνο το θέμα της τροπολογίας θεωρώντας ότι είναι μείζον θέμα για τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, ένα βαθιά πολιτικό ζήτημα στο οποίο δεν μπορεί να υπάρχει διάλογος για άλλα θέματα εάν δε λυθεί αυτό που για μας είναι μείζον αλλά και για ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα. Αποκόμισα τελικά ότι  ο Υπουργός προβληματίστηκε έντονα από τις τοποθετήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ, προβληματίστηκε για το δίκαιο των αιτημάτων μας και ελπίζω  αυτός ο προβληματισμός να εκφραστεί σύντομα και στη Βουλή με την απόσυρση, μην την πούμε έτσι βαριά την κουβέντα, αλλά τουλάχιστον με τη μη ψήφιση αυτής της τροπολογίας που αφορά όχι  τα θέματα των πολυτέκνων αλλά το δικό μας αποκλειστικά θέμα και να μπούμε σε ένα διάλογο εκεί που υπάρχουν πραγματικά προβλήματα όπως τα αναδείξαμε στον κ. Μπαμπινιώτη και απεδέχθη ότι υπάρχουν προβλήματα.
 
Θέλω να σας πω κάτι πολύ σημαντικό. Επειδή είχε αναδείξει ως θέμα ότι χτυπά την ανεργία αυτή η τροπολογία, του είπαμε και νομίζω ότι το απεδέχθη, αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα. Αν θέλαμε να λύσουμε το θέμα της ανεργίας δε θα δούλευαν οι συνταξιούχοι που θεσμοθετημένα εκατοντάδες άνθρωποι με διπλή εργασία στα ιδιωτικά σχολεία, για να δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις για τους νέους άνεργους  ανθρώπους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΕΛΕ (04.04.2012)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΕΛΕ – ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ, ΩΣΤΟΣΟ, ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ

Αφού είχε πρώτα συναντήσει όλες τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες κι αφού κατάθεσε, χωρίς κανένα διάλογο, τροπολογία στη Βουλή με την οποία «αυτοματοποιεί» τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αποσύροντας την κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία, ο Υπουργός ΠΔΒΜΘ, κ. Μπαμπινιώτης τελικά δέχτηκε σε συνάντηση το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ σήμερα το μεσημέρι στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας. Στη συνάντηση εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ παρέστησαν μόνον ο Υπουργός και ο Ειδ. Γραμματέας Α´βάθμιας και Β´βάθμιας εκπαίδευσης κ. Μ. Κοντογιάννης.

Συζητήθηκε  το επείγον ζήτημα της τροπολογίας για τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η οποία για τρίτη φορά κατατέθηκε, τώρα σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Υπουργός άκουσε τις τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ που εξέθεσαν αναλυτικά το καθεστώς απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, δηλαδή απεριόριστες απολύσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους υπηρεσίας, απεριόριστες στη λήξη του δεύτερου έτους, αιτιολογημένες χωρίς περιορισμό κατά τη διάρκεια της αορίστου χρόνου σύμβασης για διατάραξη εκπαιδευτικού κλίματος (από τριμελή επιτροπή), απεριόριστες για πειθαρχικούς λόγους, για ανεπάρκεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων και  στην περίπτωση μείωσης τμημάτων ή τάξεων και, τέλος, υπάρχει η δυνατότητα καταγγελίας σύμβασης σε κάθε ιδιωτικό ενός εκπαιδευτικού αορίστου χρόνου ανά εκπαιδευτική βαθμίδα.

Οι αιρετοί της ΟΙΕΛΕ περιέγραψαν τις δυσμενείς επιπτώσεις της προτεινόμενης ρύθμισης στην ιδιωτική εκπαίδευση, λόγω της απόσυρσης της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία και τη συνεπακόλουθη εφαρμογή σ’ αυτά του νόμου της ζούγκλας.

Στον κ. Μπαμπινιώτη κατατέθηκε πίνακας στοιχείων του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας όπου καταγράφονται αναλυτικά οι 40 απολύσεις του τελευταίου έτους βάσει του Ν.3848/2010 (ένας ανά έτος/βαθμίδα εκπαίδευσης) μέσω αποφάσεων υπηρεσιακών συμβουλίων. Από τις 40 αυτές απολύσεις μόνον οι 4 κρίθηκαν καταχρηστικές. Ο Υπουργός εξέφρασε την έκπληξή του για το συγκεκριμένο στοιχείο και δήλωσε ότι δεν είχε υπόψη του όλες τις διαστάσεις του ζητήματος. Διευκρίνισε ότι η τροπολογία δεν ήταν της προηγούμενης Υπουργού, αλλά άλλου υπηρεσιακού παράγοντα.

Εκ μέρους της ΟΙΕΛΕ δηλώθηκε ότι το θέμα της τροπολογίας αυτής τόσο για τη διαδικασία με την οποία προωθήθηκε, χωρίς δηλαδή προηγούμενη διαβούλευση με τους θιγόμενους εκπαιδευτικούς, όσο και για την ουσία της, την παραίτηση δηλαδή της ελληνικής Πολιτείας από τον έλεγχο των ιδιωτικών σχολείων, συνιστά μείζονα προτεραιότητα για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και γι αυτό και προτάσσει τη διευθέτηση του θέματος, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει διάλογος για όλα τα εκκρεμή και επείγοντα θέματα που αντιμετωπίζουν τα ιδιωτικά σχολεία.

Η ΟΙΕΛΕ αρνήθηκε να συζητήσει άλλα θέματα, εφόσον υπάρχει η εκκρεμότητα της τροπολογίας. Ο Υπουργός δήλωσε ότι προβληματίστηκε ιδιαίτερα από τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ και είπε ότι θα σκεφτεί σοβαρά το ζήτημα, απέφυγε όμως να δεσμευθεί ρητά ότι θα αποσύρει την τροπολογία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                       ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)
Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58
Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα
Τηλ: 5238148, 5230819
Fax: 5230819
e-mail: oiele@otenet.gr
site:     www.oiele.gr
___________________________________________________________________
               Αθήνα, 30/3/2012
                                Αριθμ. Πρωτ:23067


Δελτίο Τύπου


Μετά από έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. της, η ΟΙΕΛΕ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για τη Δευτέρα, 2/4/2012, με μοναδικό αίτημα τη μη ψήφιση της Τροπολογίας Μπαμπινιώτη, από τη Βουλή η οποία επιδιώκει την εξυπηρέτηση συντεχνιακών συμφερόντων των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων, απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και απειλεί να θεμελιώσει στη χώρα μας το νεοφιλελεύθερο σχολείο της αγοράς εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.
Τη Δευτέρα 2/4, ημέρα της απεργίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στα γραφεία της ΟΙΕΛΕ, (Χαλκοκονδύλη και Πατησίων) και ώρα 10:30 π.μ.


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ»

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Π.Δ.Β.Μ.Θ. κ. Γ. Μπαμπινιώτη που εδρεύει στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Τον Σύνδεσμο Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ), που εδρεύει στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 75 και όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
2. Την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, που εδρεύει στην οδό Στουρνάρη 53, Αθήνα και όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
3. Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, η οποία εδρεύει στην Αθήνα (Ακαδημίας και Λυκαβηττού 2) και όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
4. Την Ομοσπονδία Συλλόγων Φροντιστών Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης Ελλάδος (Πρεβέζης 87, Λόφος Σκουζέ, 104-44, Αθήνα) και όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
5. Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιοκτητών  Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα (Ακαδημίας 98-100, 106-77, Αθήνα) και όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
6. Την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), η οποία εδρεύει    Σόλωνος 142, Πλ. Κάνιγγος, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
7.Την  Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης(ΠΕΙΙΕΚ) η οποία εδρεύει στην Αθήνα, Μπουμπουλίνας 18, Αθήνα και όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
8. Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φορέων Ιδιωτικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης(ΠΟΦΙΕΕΚ), η οποία  εδρεύει στην Αθήνα, Στουρνάρη 53, Αθήνα και όπως νόμιμα εκπροσωπείται.Κύριε Υπουργέ,

Η τροπολογία που θα καταθέσετε όπως δηλώσατε σε νομοσχέδιο στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και που περιλαμβάνει σημαντικές μεταβολές του νομικού πλαισίου –μεταξύ αυτών και ανατροπή των προϋποθέσεων για τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών– συνιστά εκτροπή από τις επιταγές της δεοντολογίας της κοινοβουλευτικής τάξης και κινείται οριακά στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμοποίησης, καθώς επιχειρεί να προκαταλάβει (και να προλάβει) την Κυβέρνηση που θα αναδείξουν οι εκλογές σε έναν, περίπου μήνα.

Προφανώς, ο Υπουργός Π.Δ.Β.Μ.Θ. Γ. Μπαμπινιώτης επείγεται να αφήσει τη νομοθετική του παρακαταθήκη προς τον διοικούντα την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και τα Αρσάκεια ιδιωτικά ισότιμα σχολεία Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη και, συγχρόνως  προς τους άλλους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, αφού η ρύθμιση για την «αυτοματοποίηση» των απολύσεων, χωρίς έλεγχο από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (παρ.4 και 5) υπήρξε επί μακρόν  πάγιο αίτημα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) που κανένας προκάτοχός σας δεν θέλησε να ικανοποιήσει, προφανώς για να μη χρεωθεί με την μετατροπή των ιδιωτικών σχολείων σε αμιγείς επιχειρήσεις, αφού θα είχε μειώσει τον (επιβεβλημένο από το Σύνταγμα!) κρατικό έλεγχο της λειτουργίας και του προσωπικού τους.


Η αιφνιδιαστική κατάθεση της τροπολογίας αυτής, πριν τη συνάντηση, όπως αυτή έχει καθοριστεί από εσάς, με το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ (και εδώ ευλόγως εγείρεται το ερώτημα: τι, άραγε, μας καλέσατε να συζητήσουμε, αφού θα είχατε ήδη καταθέσει την Τροπολογία;) και ενώ στο Γραφείο σας είχε φτάσει προς υπογραφή ομόφωνη Γνωμοδότηση του ΝΣΚ που είχε γίνει προηγουμένως ενυπογράφως αποδεκτή από το σύνολο της ιεραρχίας του Υπουργείου –και από την αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης Υφυπουργό κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου– και που, αντίθετα από την κατατεθειμένη τροπολογία, εισηγείται την παραπομπή των καταγγελιών σύμβασης των εκπαιδευτικών προς έλεγχο στα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια, στερείται ουσιαστικά και τυπικά νομιμοποιητικής βάσης, γιατί:


- Είναι άσχετη με το νομοσχέδιο του εν λόγω Υπουργείου
- Ευνοεί εσάς τον ίδιο υπό την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας που, ως διοικούμενος, επωφελείσθε από τη νομοθετική πρωτοβουλία του διοικούντος εαυτού σας-Υπουργού. Πλήττεται έτσι βάναυσα η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών και της δημοκρατικής νομιμότητας.
- Κατατέθηκε αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει συζητηθεί με τους εις ους αφορά ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς λειτουργούς, των οποίων πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα και τη δυνατότητα προάσπισης της νομιμότητας  στη λειτουργία των σχολείων τους.
- Επείγεται να προκαταλάβει και να προλάβει την Κυβέρνηση που θα αναδειχθεί μετά τις προσεχείς εκλογές.
- Μειώνει την ευθύνη κι εποπτεία της πολιτείας στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, παρόλο που το Σύνταγμα, διακρίνοντάς τα από τις λοιπές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, επιτάσσει το αντίθετο.

Για τους λόγους αυτούς η ΟΙΕΛΕ κηρύσσει 24ωρη απεργία την Δευτέρα 2-4-2012 σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με αίτημα να αποσυρθούν άμεσα οι σχετικές με καταγγελία σύμβασης ιδιωτικών εκπαιδευτικών παράγραφοι από την επίμαχη τροπολογία που καταθέσατε στη Βουλή.
     Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα σε αυτόν τον οποίο απευθύνεται προς γνώση του και για την επέλευση των νόμιμων συνεπειών αντιγράφοντάς τη ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

Για το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ


                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                     
                ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                              ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ