DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Απόσυρση του Deutsch – ein Hit!

Απόσυρση του Deutsch – ein Hit! να αποσυρθεί!
Την Παρασκευή 3/10 ολοκληρώνεται η συλλογή των Δελτίων Υπογραφής

Ψήφισμα του Δ.Σ. της Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για την απόσυρση του Deutsch-ein Hit

28.09.2008
Από την Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης μας ενημέρωσαν πως κατά τη σημερινή Ημερίδα στο Ηράκλειο ακόμα 23 μόνιμοι συνάδελφοι ΠΕ07 συνυπέγραψαν το αίτημα για την απόσυρση του Deutsch – ein Hit!

15.09.2008
Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης συνεδρίασε το Σάββατο 13/09 στην Αθήνα και αποφάσισε ότι η καμπάνια συλλογής Δελτίων Υπογραφής για την απόσυρση του Deutsch – ein Hit! θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008. Καλούνται όσες/οι μόνιμες/οι συνάδελφοι δεν έχουν στείλει ακόμη Δελτίο Υπογραφής να το πράξουν μέσα στην καθορισμένη προθεσμία.
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης ευχαριστεί την πρώην Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης κ. Κατερίνα Νικητοπούλου, που ανέλαβε στη χθεσινή ημερίδα στην Αθήνα τη συγκέντρωση Δελτίων Υπογραφής από τους παραβρισκόμενους. Η κ. Νικητοπούλου παρέδωσε στο Δ.Σ. 87 ακόμη Δελτία Υπογραφής.

Κατεβάστε, εκτυπώστε και στείλτε το Δελτίο Υπογραφής για την απόσυρση του βιβλίου: Ταχ.Θυρίδα 51717, Τ.Κ. 14503, ΑΘΗΝΑ

08.09.2008
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δ.Σ του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας κατά τη χθεσινή ημερίδα στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν 65 Δελτία Υπογραφής από μόνιμους καθηγητές Γερμανικής Φιλολογίας της Βόρειας Ελλάδας.

26.08.2008
Περισσότεροι από τους μισούς μόνιμα διορισμένους καθηγητές Γερμανικής Φιλολογίας έχουν ήδη προσυπογράψει το αίτημα για την απόσυρση του σχολικού βιβλίου DEUTSCH – EIN HIT!
Συγκεκριμένα οχτακόσια εξήντα τέσσερα (864) Δελτία Υπογραφής έχουν συγκεντρωθεί από το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης έως σήμερα, κάνοντας όλο και πιο ρεαλιστικό το στόχο της συγκέντρωσης 1.000 Δελτίων Υπογραφής από τους μόνιμα διορισμένους καθηγητές Γερμανικής Φιλολογίας.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η συμμετοχή των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2008, οι οποίοι με μαζικό τρόπο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. και αποστέλλουν Δελτία Υπογραφής.
Συλλογή Δελτίων Υπογραφής θα πραγματοποιηθεί και στις 3 Ημερίδες του Σεπτεμβρίου σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ηράκλειο και ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να δικαιωθούμε, μέχρι να αποσυρθεί το βιβλίο που απογοήτευσε τον κλάδο μας.
Σημ: Δυστυχώς, οι Αναπληρωτές και οι Ωρομίσθιοι συνάδελφοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη συλλογή υπογραφών για λόγους εγκυρότητας.


01.07.2008 Περισσότερα από 650 Δελτία Υπογραφής για την απόσυρση του σχολικού βιβλίου DEUTSCH – EIN HIT! συγκέντρωσε το Δ.Σ. μέχρι σήμερα από τους μόνιμους συναδέλφους.


Επιστημονικές εργασίες κριτικής στο βιβλίο
Deutsch - ein Hit!: Ein Lehrwerk zum Griechisch sprechen!
Άντα Μόσχου (ΔΔΕ Άρτας)

Αξιολόγηση σχολικού εγχειριδίου διδασκαλίας ξένης γλώσσας: Η περίπτωση του „Deutsch – ein Hit! 1“ (Γερμανικά Α Γυμνασίου)
Δέσποινας Ζαχαριουδάκη (υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών)

14.06.2008 Άρχισαν να καταφτάνουν τα πρώτα Δελτία Υπογραφής - Οδηγίες
Νέα κατηγορία της ιστοσελίδας: Καμπάνια

16.06.2008 Συγκεντρώθηκαν ήδη οι πρώτες 467 υπογραφές για την απόσυρση του DEUTSCH – EIN HIT! Μόνιμοι καθηγητές και καθηγήτριες Γερμανικής Φιλολογίας από όλη την Ελλάδα ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης και αποστέλλουν το δελτίο υπογραφής στην Αθήνα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα το Δ.Σ. θα ενημερώνει μέσω της ιστοσελίδας για την πορεία της συλλογής των υπογραφών.

Δε θα ανακοινώνονται προσωπικά στοιχεία, παρά μόνο ο συνολικός αριθμός των υπογραφών.
Με την ολοκλήρωση της καμπάνιας τα δελτία υπογραφών καθώς και το πρόσθετο υλικό (E-Mail, επιστολές, η διπλωματική εργασία της κ. Ζαχαριουδάκη κλπ.) θα παραδοθούν στον Υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Η καμπάνια αφορά τους μόνιμα διορισμένους συναδέλφους καθώς και όσους συναδέλφους διορίζονται στο επόμενο διάστημα.

AΚΥΡΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕΣΩ E-Mail

Στα Ε-Mail της ΕΔΡΑΣ και του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ της Πανελλήνιας Ένωσης ήρθαν συνολικά 58 δελτία υπογραφών. Τα ηλεκτρονικά αυτά δελτία υπογραφών δεν προσμετρώνται στην καμπάνια.

Το Δ.Σ ειδοποίησε τους αποστολείς τους να εκτυπώσουν στο Η/Υ τους το Δελτίο Υπογραφών, να συμπληρώσουν τα στοιχεία και να το υπογράψουν.

Η αποστολή γίνεται μόνο ταχυδρομικά στη διεύθυνση που αναγράφεται πάνω στο δελτίο υπογραφών.

Η καμπάνια μέσω E-Mail δεν εξασφαλίζει αξιοπιστία, αφού οποιοσδήποτε και από οποιοδήποτε σημείο της γης μπορεί να συμμετάσχει, μια που είναι αδύνατον να ελεγχθεί η ταυτότητα και η ιδιότητα του αποστολέα!

Αρκετοί συνάδελφοι έστειλαν E-Mail από τη σχολική μονάδα στην οποία εργάζονται. Ακόμα και αυτά τα Ε-Mail ενέχουν τον κίνδυνο της πλαστοπροσωπίας και δεν έγιναν δεκτά.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης απέστειλε ταχυδρομικά στους μόνιμους συναδέλφους που εργάζονται στην ελληνική επικράτεια το υλικό της καμπάνιας (επιστολή, δελτίο υπογραφών και ο μικρός απαντητικός φάκελος). Οι συνάδελφοι που εργάζονται με απόσπαση στη Γερμανία θα πρέπει να εκτυπώσουν το δελτίο υπογραφών και να το αποστείλουν στην Αθήνα.

Το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους που εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, διότι η αποστολή του υλικού έγινε με βάση το αρχείο παραληπτών του aktuell.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ & E-Mail

Όλες οι επιστολές και τα E-Mail (συνολικά 35 ως τώρα) που αφορούν την καμπάνια, είτε περιέχουν επαινετικά σχόλια είτε κριτικές παρατηρήσεις είτε ακόμα και διαφωνίες θα περιληφθούν στο υλικό της καμπάνιας.

Στην ιστοσελίδα www.deutsch.gr θα αναρτώνται μόνο κείμενα που προάγουν τον επιστημονικό διάλογο, πάντοτε φυσικά κατόπιν επιθυμίας των συντακτών τους.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ! ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ DEUTSCH – EIN HIT!
Ενημερώστε τους μόνιμους συναδέλφους για αυτήν την ανακοίνωση!

Αθήνα, 13.06.2008