DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

Απόκρυψη οργανικού κενού ΠΕ07 στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

15.03.2017 Ερωτώνται οι αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΚΥΣΔΕ ) Πεππές Δημήτριος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ και Κορδής Νεκτάριος εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΚ : α) Αν η διοίκηση έφερε προς συζήτηση θέμα που αφορά την εξαφάνιση-απόκρυψη οργανικού κενού ΠΕ07 του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στο ΚΥΣΔΕ. β) Αν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις εξαφάνισης-απόκρυψης κενών και ποιες είναι αυτές. γ) Αν έχει εισαχθεί θέμα που αφορά τις προαναφερόμενες περιπτώσεις α και β ποια ήταν η στάση τους για την ένταξη των υπαρκτών οργανικών κενών τα οποία με ευθύνη του ΥΠΠΕΘ δεν συμπεριλήφθηκαν στη διαδικασία των μεταθέσεων του τρέχοντος έτους.

Αρίδας Μανώλης Αιρετός ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης ( Κιν. 6974419837 ηλ.διευθ. manaridas@gmail.com)

03.03.2017 Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ενημερώθηκε ότι παρότι την Παρασκευή 17-2-2017 με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 2971 έγγραφό της η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί στο Υπουργείο Παιδείας την ύπαρξη του οργανικού κενού ΠΕ07 του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, μέχρι και σήμερα δεν εμφανίζεται το προαναφερόμενο κενό στην λίστα κενών της αντίστοιχης ειδικότητας. Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας για απόκρυψη – εξαφάνιση του οργανικού κενού ΠΕ07 στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. TO ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

24.02.2017 Λόγω τεχνικών προβλημάτων του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr), παρατάθηκε σήμερα η υποβολή αιτήσεων έως και την Κυριακή 05-03-2017 και ώρα 23:59. Συνεχίζεται η προσπάθεια να λυθεί ταυτόχρονα και το πρόβλημα με την απόκρυψη του ΠΕ07 στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

23.02.2017 Σε επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας της ΠΕΚΑΓΕΠΕ με το γραφείο του Υπουργού Παιδείας, μας δηλώθηκε επίσημα πως και η πολιτική ηγεσία, έπειτα από σειρά επαφών με τα στελέχη της διοίκησης του Υπουργείου, εκτιμά πως δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθεί το οργανικό κενό ΠΕ07 του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στις φετινές μεταθέσεις, καθώς αυτό θα δημιουργούσε καθυστερήσεις στη διεξαγωγή τους. Από την πλευρά της ΠΕΚΑΓΕΠΕ ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας επιφυλάχθηκε, δηλώνοντας πως τα νόμιμα δικαιώματα των θιγόμενων συναδέλφων θα πρέπει να διασφαλιστούν σε κάθε περίπτωση.


22.02.2017 Ενόψει της ηλεκτρονικής - για πρώτη φορά -  υποβολής των αιτήσεων μετάθεσης των μονίμων εκπαιδευτικών με έκπληξη διαπιστώθηκε πως στην καταγραφή των κενών για τον κλάδο ΠΕ07 (Γερμανικής Φιλολογίας) απουσίαζε το οργανικό κενό στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που προέκυψε λόγω της συνταξιοδότησης της συναδέλφου Βασιλικής Γαρυφαλίδου τον περασμένο Ιούνιο. Το Δ.Σ. του Παραρτήματος Βόρειας Ελλάδας της ΠΕΚΑΓΕΠΕ καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να παρέμβει, ώστε να βρεθεί άμεσα η απαιτούμενη τεχνική λύση και να συμπεριληφθεί και το εν λόγω κενό στο πληροφοριακό σύστημα. Με αυτόν τον τρόπο θα να δοθεί στους/στις ενδιαφερόμενους/ες το δικαίωμα να το διεκδικήσουν και θα περιφρουρηθεί η εγκυρότητα της διαδικασίας των μεταθέσεων.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε και σχετική καταγγελία του αιρετού του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης συναδέλφου Μανώλη Αρίδα:

Καταγγέλλω το Υπουργείου Παιδείας για προσπάθεια εξαφάνισης-απόκρυψης οργανικού κενού του κλάδου ΠΕ07 του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Μικρό ιστορικό
     Στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης προέκυψε κενό από συνταξιοδότηση συναδέλφισσας το προηγούμενο διδακτικό έτος. Το κενό δηλώθηκε από το Διευθυντή της Σχολικής μονάδας εγγράφως και εμπρόθεσμα στην ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
     Από παράλειψη της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης το κενό δεν περάστηκε στο πληροφοριακό σύστημα.
     Την Παρασκευή 17-2-2017  με το αρ.πρωτ. 2971 έγγραφο της η ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί στο ΥΠΕΠΘ την ύπαρξη του κενού.
     Την ίδια μέρα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με το Υπουργείο Παιδείας έμαθα ότι το έγγραφο της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης είχε παραληφθεί και ότι θα γίνει ανακοινοποίηση των κενών στο ορθό. Η αίσθηση που αποκόμισα από τη συζήτηση ήταν ότι ασκόπως απασχολώ το Υπουργείο για θέματα που επί σειρά ετών η λύση τους θεωρούνταν αυτονόητη και δεδομένη.
Μέχρι και σήμερα το κενό είναι άφαντο.
    

Αναλήφθηκε στους ουρανούς της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων και προφανώς το Υπουργείο και η Κυβέρνηση είναι υπόλογοι.
Και τα παραμύθια για δράκους και τέρατα που εμποδίζουν την τροποποίηση των κενών στο πληροφοριακό σύστημα να τα πουν στα παιδιά  μπας και τα πείσουν να φάνε αμάσητο το σανό που μας σερβίρουν καθημερινά.
 
Αρίδας Μανώλης Αιρετός ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης
( Κιν. 6974419837 ηλ.διευθ. manaridas@gmail.com )