DaF in Griechenland

Mitglied Werden!

Αρχείο 2005 - 2017

22.04.2008 Τα ονόματα των συναδέλφων ΠΕ07 που εμπίπτουν στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση του ΥΠΕΠΘ για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την Επιτροπή Ερευνών της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε.

1) 40 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας έως 30-6-2008
Στην κατηγορία αυτή υπάγεται ο καθηγητής ΠΕ07 ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

2) 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας έως 30-6-2008 (με την προϋπόθεση της επιτυχούς συμμετοχής στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ)
Στην κατηγορία αυτή υπάγονται (πάντα σύμφωνα με την εκτίμηση της Επιτροπής Ερευνών της Πανελλήνιας Ένωσης) 32 καθηγήτριες Γερμανικής Φιλολογίας.
Το ΥΠΕΠΘ προτίθεται, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί επίσημα με το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 16ης Απριλίου, να θέσει ως προϋπόθεση για την ένταξη στη νέα αυτή κατηγορία την επιτυχία στο ΑΣΕΠ. Από τις 35 καθηγήτριες Γερμανικής Φιλολογίας, που θα έχουν 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας έως 30-6-2008 οι 32 (περίπου το 90%) έχουν καταγράψει και επιτυχία στον ΑΣΕΠ.

ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ 32 ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΩΝ ΠΕ07
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΔΗ ΣΟΦΙΑ
ΔΟΞΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
ΔΡΟΛΑΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΖΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΘΩΜΟΓΛΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΛΙΑΦΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΑΝΙΤΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΑΡΣΑΝΙΔΟΥ ΟΛΓΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΕΖΑΝΤΖΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΟΓΓΟΝΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΚΥΡΤΛΙΩΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΛΥΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΜΑΚΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΑΡΑΠΙΔΟΥ ΑΓΑΘΗ
ΜΕΤΑΞΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΜΠΑΙΖΑΝΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΝΤΕ ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ ΙΩΑΝΝΑ
ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΜΕΡΟΠΗ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΟΜΝΑ
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΡΑΠΑΝΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΑΚΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΣΙΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΤΣΙΜΠΛΟΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΦΑΡΣΑΡΑΚΗ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ
ΧΑΪΤΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΧΑΡΤΖΑΒΑΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ
ΨΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ
Στην παραπάνω κατηγορία ανήκει και η συνάδελφος ΜΠΟΥΤΚΑΡΗ ΟΛΥΜΠΙΑ, η οποία όμως ενημέρωσε την Πανελλήνια Ένωση, ήδη από τις αρχές του χρόνου, ότι έχει διοριστεί σε άλλη υπηρεσία και δεν ενδιαφέρεται πλέον να διοριστεί ως καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας. Αυτός είναι και ο λόγος που το όνομά της δε συμπεριλαμβάνεται στη λίστα που δημοσιεύτηκε στο aktuell (τεύχος 16).

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ – ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ
H Επιτροπή Ερευνών σκοπεύει να δημοσιεύσει στο επόμενο τεύχος του aktuell (θα κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου) τα ονόματα των συναδέλφων ΠΕ07 που θα διοριστούν επιπλέον με τη νέα ρύθμιση τόσο μέσω της πραγματικής προϋπηρεσίας όσο και μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
Καλούνται να ενημερώσουν με E- Mail την Επιτροπή Ερευνών (forschung@deutsch.gr) όσες/όσοι:

Α. Είχαν ως 30-06-2007 πραγματική προϋπηρεσία 5 μήνες και πάνω και εργάζονται φέτος παράλληλα και στην Α/θμια και στη Β/θμια Εκπαίδευση. Απαραίτητη η αναγραφή του κινητού, ώστε να μπορέσουν να έλθουν σε επικοινωνία μαζί τους τα μέλη της Επιτροπής Ερευνών.
Β. Τα ονόματά τους έχουν δημοσιευτεί στο aktuell (τεύχος 16), αλλά δεν προτίθενται να κάνουν αίτηση για διορισμό.
Γ. Έχουν αλλαγή στο εργασιακό τους καθεστώς, την οποία δεν έχουν γνωστοποιήσει έως σήμερα στην Πανελλήνια Ένωση (π.χ. δούλευαν μόνο στην Α/θμια και στην πορεία ανέλαβαν και υπηρεσία στη Β/θμια κλπ.)17.04.2008 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ
Η Επιτροπή Ερευνών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης, Κωνσταντίνα Πλιάτσικα, η οποία παρέστη στη χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ως Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών κατέληξε σε ορισμένες πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με τον κλάδο Γερμανικής Φιλολογίας με βάση τις ρυθμίσεις, στις οποίες προτίθεται να προβεί το ΥΠ.Ε.Π.Θ. για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών:

1. Υπολογίζεται πως περισσότεροι από 30 είναι οι συνάδελφοι ΠΕ07 που εμπίπτουν στη ρύθμιση για πρόσθετους διορισμούς με τη νέα ρύθμιση του 24μηνου (με την προϋπόθεση της επιτυχούς συμμετοχής στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ). Οι 30 αυτοί συνάδελφοι προστίθενται στους 132 που διορίζονται με το 40%. Το σύνολο των συναδέλφων που διορίζεται μέσω της πραγματικής προϋπηρεσίας θα ξεπεράσει φέτος τους 162.

2. Στο τεύχος 16 του aktuell (σελ. 16-17) δημοσιεύτηκαν τα ονόματα των συναδέλφων που διορίζονται με το 60% (198 θέσεις με διαγωνισμό ΑΣΕΠ) και με το 40% (132 θέσεις με πραγματική προϋπηρεσία) σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε η Επιτροπή Ερευνών της Πανελλήνιας Ένωσης.
Στο ίδιο τεύχος (σελ. 24) καταγράφτηκε η εκτίμηση πως «η τελευταία συμβασιούχος καθηγήτρια ΠΕ07 που θα μονιμοποιηθεί τον Αύγουστο του 2008 θα έχει εργαστεί ως ωρομίσθια ή αναπληρώτρια επί 13 μήνες ως τον Ιούνιο του 2008».
ΑΛΛΑΓΗ: Με τους 30 περίπου επιπλέον διορισμούς η ΒΑΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ διαμορφώνεται γύρω στους 11 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας μέχρι τον Ιούνιο του 2008.

3. Λόγω του γεγονότος ότι οι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ ή προϋπηρεσίας αποτελούν ουσιαστικά «συγκοινωνούντα δοχεία», θα υπάρξουν και άλλοι συνάδελφοι –επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2006- οι οποίοι θα προστεθούν στους 56 «επιλαχόντες» που διορίζονται λόγω ένταξης ισάριθμων συναδέλφων στην κατηγορία του 40% και στη νέα ρύθμιση του 24μηνου (με την προϋπόθεση της επιτυχούς συμμετοχής στο διαγωνισμό ΑΣΕΠ).

4. Διευκρινίζεται ότι για τους 132 συναδέλφους, που διορίζονται με το 40%, δεν τίθεται ως προϋπόθεση από το ΥΠ.Ε.Π.Θ η επιτυχία στον ΑΣΕΠ.

Στο επόμενο τεύχος του aktuell θα δημοσιευτούν τα ονόματα των συναδέλφων ΠΕ07 που θα διοριστούν επιπλέον με τη νέα ρύθμιση τόσο μέσω της πραγματικής προϋπηρεσίας όσο και μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΕΠΘ

Αθήνα, 16 Απριλίου 2008

Συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με την Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Απριλίου 2008 και ώρα 14.00 με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε την πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να προωθήσει προς το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών νομοθετική ρύθμιση που να αντιμετωπίζει ζητήματα που αφορούν τους αναπληρωτές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

*Θεσμοθετείται μέγιστος χρόνος παραμονής για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τα 3 διδακτικά έτη (24 μήνες). Ο εκπαιδευτικός που θα συμπληρώνει 24 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας, είναι επιτυχών του ΑΣΕΠ και έχει παιδαγωγική επάρκεια, διορίζεται στη δημόσια εκπαίδευση.
*Κατ’ εξαίρεση, για κοινωνικούς λόγους, οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν την 30-6-2008 40 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας, ανεξαρτήτως του αν είναι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, και εφόσον έχουν ή θα αποκτήσουν παιδαγωγική επάρκεια, διορίζονται εντός πενταετίας στη δημόσια εκπαίδευση σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
*Σε συνεννόηση με την ΑΣΠΑΙΤΕ ζητούμε τη σημαντική αύξηση των θέσεων αναπληρωτών ΠΕ που εισάγονται σε αυτήν και τίθεται ως κριτήριο εισαγωγής οι μήνες προϋπηρεσίας. Οι θέσεις ανά ειδικότητα θα καθορίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.
*Σε συνεννόηση με την ΑΣΠΑΙΤΕ προτείνεται η δημιουργία προγράμματος παιδαγωγικής κατάρτισης για τις ειδικότητες Τ.Ε και Δ.Ε και τίθεται ως κριτήριο εισαγωγής τους στην ΑΣΠΑΙΤΕ οι μήνες προϋπηρεσίας. Οι θέσεις ανά ειδικότητα θα καθορίζονται σύμφωνα με τις ανάγκες τις υπηρεσίας.
*Στους διορισμούς διατηρείται η ποσόστωση 60% διοριστέοι του ΑΣΕΠ και 40% από τον πίνακα πραγματικής προϋπηρεσίας.
*Οι διορισμοί που θα προκύψουν από την παρούσα ρύθμιση είναι επιπλέον της ποσόστωσης 60% διοριστέοι του ΑΣΕΠ και 40% από τον πίνακα πραγματικής προϋπηρεσίας σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Με τη ρύθμιση αυτή λύνεται οριστικά το πρόβλημα των μεγάλων προϋπηρεσιών και με το διαρκή και ανοιχτό χαρακτήρα που έχει, οριοθετεί και το μέγιστο χρόνο αναμονής του υποψήφιου εκπαιδευτικού στα 3 χρόνια μέχρι τον οριστικό διορισμό του βάζοντας επιπλέον την προϋπόθεση της επιτυχίας στο ΑΣΕΠ.

Επιπρόσθετα περιορίζεται η πολύχρονη αναμονή στην αναπλήρωση και προσεγγίζεται το πάγιο αίτημα ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για μέγιστο χρόνο παραμονής. Η επιτυχία στο ΑΣΕΠ εισάγεται ως προϋπόθεση της νέας ρύθμισης και η παιδαγωγική επάρκεια τίθεται ως προαπαιτούμενο διορισμού. Βελτιώνεται η ρύθμιση του 2004 (που ήταν στους 30 μήνες). Θεσμοθετείται μέγιστος χρόνος παραμονής και όχι εφ’ απαξ ρύθμιση όπως ήταν το 1998 και το 2004.

Με την προώθηση της ρύθμισης αυτής ικανοποιούνται χρόνια και σοβαρά αιτήματα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πληροφορίες